Ana Sayfa Mevzuat BDDK’nın mali kaynağı nedir?

BDDK’nın mali kaynağı nedir?

948
0

BDDK’nın mali kaynağı nedir?

BDDK’nın mali kaynağı, bankalar, finansal kiralama şirketleri, faktoring şirketleri ve finansman şirketlerince bütçenin yürürlüğe girmesinden önce katılma payı adı altında Kuruma yapılacak ödemelerle karşılanmaktadır. Giderlere katılma payı olarak tahsil olunacak tutar, söz konusu kuruluşların bir önceki yılsonu bilanço toplamlarının on binde üçünü geçemez.

 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunda nasıl bir hizmet içi eğitim politikası izlenmektedir?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun eğitim politikasının amacı, personelin görevleri ile ilgili olarak pratik ve teorik bilgilerin artırılması, göreve ilişkin beceriler kazandırılması, davranışlarının geliştirilmesi, hizmet içinde yetiştirilmesi ve üst görevlere hazırlanması ile hizmette verimlilik, etkinlik ve toplam kalitenin sağlanması olarak belirlenmiştir. Söz konusu eğitim politikası doğrultusunda Kurum personelinin bilgi ve becerilerinin artırılması, Kurumun faaliyet alanıyla ilgili güncel gelişmeleri takip edebilmelerini sağlamak üzere hizmet içi eğitim, yurt içi ve yurt dışı seminer, kurs, konferanslara katılımları sağlanmakta ve yurt dışında lisansüstü eğitim imkânı sunulmaktadır.

Kurumun hizmet içi eğitim ihtiyacı, hizmet birimlerinden birer katılımcı ile oluşturulan eğitim komisyonu tarafından birimlerden gelen talepler çerçevesinde belirlenerek, bir sonraki yıla ilişkin hazırlanan eğitim planı Başkanlık Makamının onayına sunulmaktadır. Kurum tarafından düzenlenen hizmet içi eğitim programlarında eğitmen olarak Kurum meslek personeli, diğer kurum ve kuruluşlardan yetkililer ve üniversitelerde görev yapmakta olan akademisyenler görev almaktadır.

 


Kaynak: BDDK
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2020 E-Bilet Geçiş ve Kullanım Zorunluluğu
Sonraki İçerik2020 Şubat Azami Kira Artış Oranı yüzde 14,52 oldu!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz