Ana Sayfa Duyurular Basit Usule Tabi Mükellefler İçin Gelir Vergisi Beyan Dönemi Başladı.

Basit Usule Tabi Mükellefler İçin Gelir Vergisi Beyan Dönemi Başladı.

867
0

Geliri sadece basit usulde tespit edilen ticari kazançlardan oluşan mükelleflerimiz, 2018 yılı kazançlarına ilişkin Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerini 1-25 Şubat 2019 tarihleri arasında Defter-Beyan Sistemi üzerinden vereceklerdir.

Beyannameler üzerinden hesaplanacak gelir vergisi; birinci taksiti 28 Şubat 2019 tarihine kadar, ikinci taksiti ise 1 Haziran-1 Temmuz 2019 tarihleri arasında 2 eşit taksitte ödenecektir.

Basit usulde tespit edilen ticari kazanç yanında beyana tabi başka bir gelir unsurunun bulunması halinde, 2018 yılı kazançlarına ilişkin Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesi 1-25 Mart 2019 tarihleri arasında Defter-Beyan Sistemi üzerinden verilecektir. Beyanname üzerinden hesaplanacak gelir vergisi Mart ve Temmuz aylarında olmak üzere, iki eşit taksitte ödenecektir.

Basit Usule Tabi Mükellefler İçin Vergi Rehberine ulaşmak için tıklayınız.

Basit Usule Tabi Mükelleflerin Yıllık Gelir Vergisi Beyanı Broşürüne ulaşmak için  tıklayınız.

 

 

 

 

 


Kaynak: gib.gov.tr
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTekdüzen Hesap Planı ve İzahnamesi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ
Sonraki İçerikTaksi basit usulden gerçek usule geçiş olursa vergi uygulaması nasıl olacaktır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz