Ana Sayfa Vergi Basit usul de mükellefin yanında çalışan diğer ücretliden dolayı muhtasar beyannamesinde damga...

    Basit usul de mükellefin yanında çalışan diğer ücretliden dolayı muhtasar beyannamesinde damga vergisi tahakkuk edilecek mi?

    342
    0

    Basit usul de mükellefin yanında çalışan diğer ücretliden dolayı muhtasar beyannamesinde damga vergisi tahakkuk edilecek mi?

    01/01/2022 Tarihinden itibaren GVK 64. maddesi yürürlükten kaldırıldı. Kaldırılan madde ile Basit usulde vergilendirilen kişilerin yanında çalışanlar için zaten Muhtasarda beyan yapılmamakta idi Muhtasarda GV ve DV hesaplaması YAPILMAZ.


    Kazançları Basit Usulde Tespit Edilen Mükelleflerde Gelir Vergisi İstisnası Rehberi Yayınlandı

    Gelir Vergisi Kanunu’na 7338 sayılı Kanun ile eklenen mükerrer 20/A maddesine göre; kazançları basit usulde tespit olunan ticaret ve sanat erbabının, 01.01.2021 tarihinden itibaren elde ettikleri ticari kazançları gelir vergisinden istisna edilmiştir. Böylece basit usule tabi olan mükellefler 2021 yılı ticari kazançları üzerinden 2022 yılında yıllık gelir vergisi beyannamesi vermeyeceklerdir.

    Bu kapsamda hazırlanan “Kazançları Basit Usulde Tespit Edilen Mükelleflerde Gelir Vergisi İstisnası Rehberi” kullanıma sunulmuştur.

    Söz konusu Rehberde;

    • Basit usulde ticari kazancın tespiti,
    • Basit usulde tespit olunan kazançlarda gelir vergisi istisnası,
    • Basit usule tabi olmanın genel ve özel şartları,
    • Basit usulden yararlanamayacak olanlar,
    • Kazançları basit usulde tespit olunan mükelleflerde defter-beyan sistemi,
    • Basit usule tabi mükelleflere ilişkin diğer hususlar,

    gibi konularda ayrıntılı bilgilere ve örneklere yer verilmiştir.

    Kazançları Basit Usulde Tespit Edilen Mükelleflerde Gelir Vergisi İstisnası Rehberine ulaşmak için tıklayınız.

    Konu hakkında detaylı bilgi için Vergi İletişim Merkezini VİMER-189 arayabilirsiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTeknokent bölgesinde faaliyet gösteren şirketimizin, yemek,kırtasiye,genel gider,kira vb. giderlere ilişkin düzenlenen faturalardaki kdv yi beyannameden indirim konusu mu yapabiliriz, yoksa proje maliyetine mi yazmamız doğru olur?
    Sonraki İçerikİşten ayrılan personelimize tazminat ödemesi yapılmış olup bunun muhtasar beyanname üzerinde gösterilmesi işlemi nasıl olacaktır, buna asgari ücret istisnası uygulanacak mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz