Ana Sayfa Vergi Bankalara düzenlenen kira faturalarında KDV tevkifatı var mıdır?

    Bankalara düzenlenen kira faturalarında KDV tevkifatı var mıdır?

    2169
    0

    2021/40 nolu vergi sirküleri ile KDV tevkifat oranlarındaki değişiklik yapıldı. Buna göre, tevkifat uygulanacak diğer hizmetler ‘kısmına Bankalar vs. dahil edilmiş. Şirketimizin Banka kiracıları var, bu işyeri kiralama 5/10 oranında KDV tevkifatına tabi midir? 

    Bankaya kira için düzenlenecek faturada 5/10 oranında KDV tevkifatı hesaplanacaktır. 

    Katma değer vergisi genel uygulama tebliğinde değişiklik yapılmasına dair tebliğ (seri no: 35) madde 9 – Aynı Tebliğin (I/C-2.1.3.2.13.) bölümü başlığıyla birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. 

    “2.1.3.2.13. Diğer Hizmetler ” ” KDV mükellefleri tarafından aşağıdaki kurum ve kuruluşlara verilen hizmetler için 01/03/2021 tarihinden itibaren Düzenlenecek faturada hesaplanan KDV’den 5/10 oranında KDV tevkifatı hesaplanacaktır. 

    **5018 sayılı Kanuna ekli cetveller kapsamındaki idare, kurum ve kuruluşlar, 

    **Kanunla kurulan kamu kurum ve kuruluşları, 

    **Döner sermayeli kuruluşlar, 

    **Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, 

    **BANKALAR, SİGORTA ve reasürans şirketleri, 

    ** Kanunla kurulan veya tüzel kişiliği haiz emekli ve yardım sandıkları 

    **Kalkınma ajanslarına ifa (yapılan) edilen ve tebliğde özel olarak belirlenmeyen diğer bütün hizmet ifalarında söz konusu alıcılar tarafından (5/10) oranında KDV tevkifatı uygulanır.”


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTekstil ve konfeksiyon sektörü geçen yıl 28 milyar 500 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi
    Sonraki İçerikKOSGEB’den Teminatsız Destek İmkanı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz