Ana Sayfa Vergi Bağlama kütüklerine kaydedilen gemiler için harç ödenecek mi?

    Bağlama kütüklerine kaydedilen gemiler için harç ödenecek mi?

    11
    0

    Bağlama kütüğüne kaydedilen gemi, deniz ve iç su araçlarına verilecek ruhsatnamelerden ne şekilde harç alınır?

    26/9/2011 tarihli ve 655 sayılı Ulaştırma ve Altyapı Alanına İlişkin Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun Hükmünde Kararname hükümlerine göre bağlama kütüklerine kaydedilen gemi, deniz, ve iç su araçlarına verilecek ruhsatnamelerden, aracın boyuna göre bir defa harç alınmaktayken, 7491 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile 492 sayılı Kanuna bağlı (8) sayılı tarifenin “XIII-Bağlama kütüğü ruhsatnamelerinden alınacak harçlar:” başlıklı bölümünde yapılan değişiklikler sonucu, 1/1/2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, bağlama kütüğü ruhsatnamelerinden yıllık harç alınması sağlanmış olup, ruhsatnamenin birden fazla yıl için düzenlenmesi durumunda harç, ruhsatnamenin düzenlendiği ya da yenilendiği tarihte geçerli harç tutarı ile ruhsatnamenin geçerlilik süresinin çarpımı suretiyle hesaplanır.

     


    Kaynak: GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKiralık olarak ikamet edilen evin bir odasının iş yeri olarak kullanılması halinde stopaj nasıl hesaplanacak?
    Sonraki İçerikYurt Dışından Kullanılan Kredilerde KKDF Kesintisi Yapılacak Mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz