Ana Sayfa Duyurular Bağımsız Denetçiler İçin Etik Kurallar Standardının Taslak Metni Kamuoyu Görüşüne Açılmıştır (02.07.2019)

Bağımsız Denetçiler İçin Etik Kurallar Standardının Taslak Metni Kamuoyu Görüşüne Açılmıştır (02.07.2019)

768
0
Bağımsız Denetçiler İçin Etik Kurallar Standardının Taslak Metni Kamuoyu Görüşüne Açılmıştır (02.07.2019)

Bilindiği üzere, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanununun 397’nci maddesi uyarınca denetime tabi olan anonim şirketlerin ve şirketler topluluğunun finansal tabloları denetçi tarafından, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumunca yayımlanan uluslararası denetim standartlarıyla uyumlu Türkiye Denetim Standartlarına göre denetlenmektedir. Türkiye Denetim Standartları (TDS) ise 660 sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca yürürlüğe konan, bilgi sistemleri denetimi dâhil olmak üzere, bağımsız denetim alanında uluslararası standartlarla uyumlu eğitim, etik, kalite kontrol ve denetim standartları ile bu alana ilişkin diğer düzenlemeler olarak tanımlanmıştır.

Kurumumuz, kendisine verilen TDS yayımlama yetkisi çerçevesinde, Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu (IFAC) tarafından yayımlanan uluslararası standartları referans alma stratejisini benimsemiştir. IFAC çatısı altında oluşturulan üç bağımsız standart belirleyici kurul tarafından eğitim, etik, kalite kontrol ile güvence denetimi ve ilgili hizmetler standartları yayımlanmaktadır.

Yukarıda bahsi geçen üç kuruldan biri olan Muhasebeciler İçin Uluslararası Etik Standartları Kurulu (IESBA), denetçilerin kamu yararına hareket etme sorumluluğunu yerine getirebilmelerini sağlamak amacıyla çeşitli hükümler içeren Etik Kuralları yayımlamakta ve zaman içerisinde söz konusu Standartta çeşitli değişikliklere gitmektedir. IESBA tarafından yapılan son değişiklikle birlikte Etik Kurallar yeni bir kodlandırma sistemine tabi tutulmak suretiyle yeniden yayımlanmıştır. Kurumumuz tarafından söz konusu Standart eş zamanlı olarak Türkiye Denetim Standartları külliyatına kazandırılacaktır.

“Bağımsız Denetçiler İçin Etik Kurallar” Standardının ilişkin taslak metin Kurumumuz internet sitesinde yayımlanmış olup (taslak metin için tıklayınız), taslak metne ilişkin görüş ve önerilerinizin 01/08/2019 tarihine kadar denetimstandartlari@kgk.gov.tr adresine iletilmesi rica olunur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 


Kaynak: KGK
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikKentsel dönüşüm kapsamında yapılan inşaat işlerinde KDV oranı yüzde kaçtır?
Sonraki İçerikÜzerinde yapı bulunan arsa vasıflı taşınmazın icra müdürlüğü tarafından satışında uygulanması gereken KDV oranı nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz