Ana Sayfa Muhasebe Bağımlı çalışırken aynı zamanda SMMM bürosu açabilir miyim?

Bağımlı çalışırken aynı zamanda SMMM bürosu açabilir miyim?

1937
0

SGK’lı çalışırken aynı zamanda SMMM bürosu açılabiliyor mu?

Hayır. Büro açılamaz.

 

Bir şirkette 30 günden az bağımlı statüde çalışan SMMM’lerin 30 günden az göründüğü şirkette ve başka grup şirketlerinde beyannameleri imzalayabilir mi?

 Bağımlı çalışanlar tam ay olarak çalıştıkları şirketin beyannamelerini şirket adına alınacak şifre ile gönderebilirler. İkinci bir şirketin beyannamelerini gönderemezler.

 

Adi Ortaklık Bürolarında SMMM Stajı yapılabilir mi?

 Evet yapabilir. Evrak listesindeki “büroda staj” bölümündeki evraklar hazırlanmalıdır.

31.12.2018 Tarihi itibariyle büro kapanış ve üyelik silme dilekçesi verdik. Üyelik silme işleminden önce bulunan ismmmo sözleşmelerimi fesih mi etmeliyim? Fesih nedenine ne yazmalıyız?

Tüm sözleşmeler fesih edilir. Nedeni büro kapanışı diye belirtilir.

 

Smmm sözleşmeleri için her yıl damga vergisi verilmeli midir? Yoksa sözleşme iptal etmeden değişikliği yapılırsa damga vergisi oluyor mu?

Sözleşmeler yeni tutarlar üzerinden yenilenir ise dv hesaplanır.

 

Var olan mesleki sözleşmemizdeki şartlar bedel dâhil değişmemiştir. E-birlikteki sözleşmemiz 1 senelik olup sistemden 1 sene daha süre uzatımı yaptık. Uzatma yaptığımız bu sözleşme için damga vergisi hesaplamamız gerekir mi?

Tutar değişmemiş ise DV hesaplanmaz.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİşsizlik oranı Ağustos 2020’de 0,8 puanlık azalış ile %13,2 seviyesinde gerçekleşti
Sonraki İçerik17 Nisan 2020 sonrası işe girmiş bir personel nakdi ücretsiz izin desteğinden faydalanabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz