Ana Sayfa Duyurular Aylık en yüksek reel getiri Amerikan Doları’nda oldu

Aylık en yüksek reel getiri Amerikan Doları’nda oldu

662
0

Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları, Eylül 2020

En yüksek aylık reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde %0,85, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise %2,53 oranlarıyla Amerikan Doları’nda gerçekleşti.

Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından Euro %0,50 oranında kazandırırken; Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) %1,02, BIST 100 endeksi %1,72, külçe altın %1,74 ve mevduat faizi (brüt) %1,82 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde Euro %2,17 ve DİBS %0,62 oranlarında kazandırırken; BIST 100 endeksi %0,09, külçe altın %0,11 ve mevduat faizi (brüt) %0,19 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.

Finansal yatırım araçlarının aylık reel getiri oranları, Eylül 2020
Külçe altın, üç aylık değerlendirmede; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %15,81, TÜFE ile indirgendiğinde ise %19,98 oranında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olurken; DİBS Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %7,85, TÜFE ile indirgendiğinde ise %4,53 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Finansal yatırım araçlarının üç aylık reel getiri oranları, Eylül 2020

Altı aylık değerlendirmeye göre külçe altın; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %31,39, TÜFE ile indirgendiğinde ise %36,35 oranında yatırımcısına en yüksek kazancı sağlayan yatırım aracı oldu. Aynı dönemde DİBS, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %5,78, TÜFE ile indirgendiğinde ise %2,22 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Finansal yatırım araçlarının altı aylık reel getiri oranları, Eylül 2020

Yıllık değerlendirmede en yüksek reel getiri külçe altında gerçekleşti

Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde külçe altın; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde %47,64, TÜFE ile indirgendiğinde ise %51,05 oranında yatırımcısına en yüksek reel getiriyi sağlayan yatırım aracı oldu.

Yıllık değerlendirmede, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından Euro %23,62, Amerikan Doları %15,41, mevduat faizi (brüt) %2,09 ve DİBS %1,68 oranlarında yatırımcısına kazandırırken; BIST 100 endeksi %4,75 oranında kaybettirmiştir. TÜFE ile indirgendiğinde Euro %26,48, Amerikan Doları %18,08, mevduat faizi (brüt) %4,45 ve DİBS %4,03 oranlarında kazandırırken; BIST 100 endeksi %2,55 oranında kaybettirmiştir.

Finansal yatırım araçlarının yıllık reel getiri oranları, Eylül 2020

Bu konu ile ilgili bir sonraki haber bülteninin yayımlanma tarihi 9 Kasım 2020’dir.


Kaynak: TÜİK
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikFeribot ile yapılan taşımacılık hizmetinde uygulanacak KDV oranı nedir?
Sonraki İçerikDenetime Tabi A.Ş.’lerde Denetçi Seçim, görevden alma ve sözleşmenin feshi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz