Ana Sayfa Dünya Avusturya’nın genel ihracatı 2020 yılı Ocak-Eylül döneminde %9,0 oranında gerilerken, genel ithalatı...

    Avusturya’nın genel ihracatı 2020 yılı Ocak-Eylül döneminde %9,0 oranında gerilerken, genel ithalatı da %11,2 oranında geriledi

    387
    0

    Avusturya’nın 2020 Yılı Ocak – Eylül Dönemi Dış Ticaret Rakamları (İhracat %-9,0, İthalat %-11,2)

    Avusturya İstatistik Kurumu geçici dış ticaret verilerine göre, 2020 yılı Ocak – Eylül döneminde Avusturya 104,60 milyar Avro ihracat, 105,67 milyar Avro ithalat gerçekleştirmiştir. Bu itibarla, bir önceki yılın aynı dönemine göre Avusturya’nın genel ihracatı %9,0 oranında gerilerken, genel ithalatı da %11,2 oranında gerilemiştir.

    Söz konusu dönemde, Avusturya’nın Türkiye’den ithalatı 1,27 milyar Avro, Türkiye’ye ihracatı ise 870,40 milyon Avro olmuştur. Bu itibarla, bir önceki yılın aynı dönemine göre Avusturya’nın Türkiye’den ithalatında %3,6 gerileme kaydedilirken, Avusturya’nın Türkiye’ye ihracatında ise %2,9 oranında artış gerçekleşmiştir. Aynı dönemde, Avusturya’nın Türkiye’den ithalatı toplam ithalatının %1,2’sini, Türkiye’ye yaptığı ihracat ise toplam ihracatının %0,8’ini oluşturmuştur.

    Söz konusu dönemde Türkiye Avusturya karşısında yaklaşık 400 milyon Avro dış ticaret fazlası vermiştir.


    Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı / Viyana Ticaret Müşavirliği
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikIFAC: Karaparanın Aklanmasının Önlenmesi – Örnek Olay 2 – Risk Temelli Yaklaşım
    Sonraki İçerik2021 yılında basit usule geçiş yapabilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz