Ana Sayfa Mevzuat Avukat veya yasal temsilci aracılığıyla uluslararası koruma başvurusu yapılabilir mi?

Avukat veya yasal temsilci aracılığıyla uluslararası koruma başvurusu yapılabilir mi?

-Geçici koruma kapsamına alınan Suriyelilerin bireysel uluslararası koruma başvuruları alınmakta mıdır? -Uluslararası koruma başvurusunun nihai olarak reddedilmesi halinde ülkede başka kalış hakkı var mı? -Uluslararası koruma başvurusunun reddedilmesi halinde itiraz hakkı var mı? -Uluslararası koruma başvurusunda bulunma süresi nedir? -Uluslararası Koruma statüsü sahibi olarak Türkiye’de istediğim yerde ikamet edebilir miyim? -Uluslararası Koruma kapsamındayım. Üçüncü ülkeye ne zaman yerleştirilebilirim? -Uluslararası Koruma kapsamındayım. Üçüncü ülkeye ne zaman yerleştirilebilirim? -Türkiye'de uluslararası koruma başvurusunu nereye yapacağım?

604
0

Geçici koruma kapsamına alınan Suriyelilerin bireysel uluslararası koruma başvuruları alınmakta mıdır?

Ülkelerinde yaşanan karışıklıklardan ötürü ülkemizde geçici koruma kapsamında bulunan Suriye uyruklu yabancılar 6458 Sayılı Kanun ve alt düzenlemeleri gereği bireysel olarak uluslararası korumaya başvuramamaktadır.

Uluslararası koruma başvurusunun nihai olarak reddedilmesi halinde ülkede başka kalış hakkı var mı?

Başvurunun nihai olarak reddedilmesi halinde, ülkede kalış hakkı yabancılarla ilgili genel hükümler çerçevesinde değerlendirilecektir. Yabancının ülkede başkaca kalış hakkı elde etmesi halinde ülkede kalışı devam edebilir.

Avukat veya yasal temsilci aracılığıyla uluslararası koruma başvurusu yapılabilir mi?

Uluslararası koruma başvuruları, şahsın yasal temsilcisi veya avukatı aracılığıyla yapılamaz. Uluslararası koruma başvuruları şahıs tarafından bizzat gerçekleştirilmelidir. Uluslararası koruma başvuruları sınır kapısı ya da ülke içinde kolluk birimleri ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına yapılmak istendiğinde bu birimler konuyu derhal il müdürlüğüne bildirir.

Uluslararası koruma başvurusunun reddedilmesi halinde itiraz hakkı var mı?

Uluslararası koruma kapsamındaki yabancılara yönelik her türlü karara karşı idari yargı yolu bazı kararlara karşı da hem yargı yolu hem de idari itiraz yolu açık olup, bu hak kullanılmadığı takdirde yabancının verilen süre zarfında ülkemizden çıkış yapması gerekmektedir.

Uluslararası koruma başvurusunda bulunma süresi nedir?

Ülkemize yasal veya yasa dışı yollardan giriş yapan yabancıların bulundukları il valiliklerine makul olan en kısa süre içerisinde müracaat etmeleri gerekmektedir.

Uluslararası Koruma statüsü sahibi olarak Türkiye’de istediğim yerde ikamet edebilir miyim?

Uluslararası koruma kapsamında kayıt işlemi gerçekleştirilen kişilerin kendilerine gösterilen ilde ikamet etme yükümlülükleri bulunmaktadır. Ancak başta sağlık ve akrabalık ilişkileri sebepleri ile ikamet ili değişiklik işlemleri İl Göç İdaresi Müdürlükleri aracılığıyla gerçekleştirilebilmektedir.

Uluslararası Koruma kapsamındayım. Üçüncü ülkeye ne zaman yerleştirilebilirim?

Üçüncü ülkeye yerleştirme işlemleri Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ile birlikte yürütülmektedir. Dosyaların sonuçlandırılması akabinde yabancılara İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından bilgilendirme yapılmaktadır.

Uluslararası Koruma kapsamındayım. Üçüncü ülkeye ne zaman yerleştirilebilirim?

Üçüncü ülkeye yerleştirme işlemleri Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ile birlikte yürütülmektedir. Dosyaların sonuçlandırılması akabinde yabancılara İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından bilgilendirme yapılmaktadır.

Türkiye’de uluslararası koruma başvurusunu nereye yapacağım?

Türkiye’de uluslararası koruma başvuruları bulunduğunuz ildeki il göç idaresi müdürlüklerine yapılacaktır.

Kaynak: Yimer.gov.tr
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2020-2021 eğitim öğretim yılı için burs ve kredi başvuruları 8 Kasım’a uzatıldı
Sonraki İçerikGerçek usule tabi olan taksi işletmecileri plaka satışlarında KDV hesaplayacak mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz