Ana Sayfa Çalışma Hayatı Aralık ayı için tekrar kısa çalışma ödeneğine başvuru yapabilir miyiz?

    Aralık ayı için tekrar kısa çalışma ödeneğine başvuru yapabilir miyiz?

    Ay içerisinde NÜD alan personel korona oldu ve rapor aldı. Raporunu onayladık. Personel NÜD + Geçici iş göremezlik ödeneği alabilir mi?

    644
    0
    Firmamız Nisan ve Ekim ayları arası kısa çalışma ödeneğinden faydalandı. Aralık ayında da tekrar kısa çalışmaya devam etmeyi planlanıyor. Tekrar kısa çalışmaya geçebilir miyiz?

    Uzatma dönemlerinde kısa çalışma hakkından, 30 Haziran 2020 tarihine kadar kısa çalışma başvurusunda bulunmuş işverenler yararlanabiliyor. Kaç işçi için başvuruldu ise o işçiler için uzatma hakkı söz konusudur.

    İşçilerin bir kısmı normal çalışmaya geçirilip, bir kısmı kısa çalışmada devam edebilir.

    Normal çalışmaya geçtikten sonra ihtiyaç duyulması halinde aynı işçiler için yeniden kısa çalışmaya dönülebilir. 

    Ay içerisinde NÜD alan personel korona oldu ve rapor aldı. Raporunu onayladık. Personel NÜD + Geçici iş göremezlik ödeneği alabilir mi?

    Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan 20.04.2020 tarihli duyuruda, bu kapsamda ücretsiz izne ayrılan sigortalılar için 2020 Nisan ayı belgelerinden itibaren “28-Pandemi Ücretsiz İzin(4857 Geç. 10 Md.)” kodu ve aynı anda başka eksik gün nedeni olması halinde “29- Pandemi Ücretsiz İzin(4857 Geç. 10 Md.) ve Diğer” kodunun oluşturulduğu duyurulmuştur. İşgöremezlik Raporu da onaylanmalıdır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÇocuk zammının SGK Primine tabi olmayan kısmı nedir? Örnek hesaplama
    Sonraki İçerikToplam sağlık harcaması 2019 yılında bir önceki yıla göre %21,7 artarak 201 milyar 31 milyon TL’ye yükseldi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz