Ana Sayfa Muhasebe Araç çekicisi için uygulanacak amortisman oranı nedir?

    Araç çekicisi için uygulanacak amortisman oranı nedir?

    1094
    0

    Bir mükellefim TEPE LAMBALI KURTARICI ile yol yardımı sağlamaktadır. Bildiğimiz bozulan kaza yapan araçları çekmektedir. Araç için Amortisman ayırırken hangi türü kullanacağımızda tereddüt yaşıyoruz. Kamyonet sınıfına girip 6,3 4 yıl %25 oran mıdır? yoksa 3.72 2 yıl %50 oran mıdır? yada bunların hiçbiri değil başka bir tarife midir? ruhsatta cinsi özel amaçlı sarı tepe lambalı kurtarıcı yazıyor.
    diğer bilgiler bölümünde ise sarı tepe lambalı özel amaçlı sabit platformlu oto kurtarıcı kasa kamyonet diyor. biz neye göre amortisman yıl ve oranını yapacağız.

    Taşıtın ruhsatında tanımlama ne ise ona göre amortisman ayrılır. (kamyon veya Kamyonet) (Bize göre kamyonet için % 25, 4 yıl )


    Yeniden değerleme yaptığımız maddi duran varlıklara ilişkin olarak 2021 son dönem amortisman ayırırken nasıl bir yol izleyeceğiz?

    İsteyen mükellefler Yeniden değerleme işlemi yaptıktan sonra yapılacak Muhasebe kaydında Normal amortisman kaydına ilave olarak 522 hesap oluşturulur. 

    Yeniden değerleme işlemi için VUK 530 sayılı Genel tebliği inceleyiniz. 

    Tebliğde örnek uygulama ve muhasebe kayıtları mevcuttur.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHasılat esaslı KDV 4 beyanındaki ödenecek KDV’nin mahsubu nasıl yapılmalıdır?
    Sonraki İçerikGıdalarda kullanılan köpük tabaklar Gekap beyannamesinde bildirilecek mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz