Ana Sayfa TTK Anonim şirketin tasfiye memurunun görev süresinin bir sınırı var mıdır?

    Anonim şirketin tasfiye memurunun görev süresinin bir sınırı var mıdır?

    1
    0

    Soru 1- 2024 yılında tasfiyeye girecek Anonim Şirketin Tasfiye Memurunun görev süresi kaç yıl olması gerekir?

    Soru 2- Anonim Şirkette tasfiye giriş kararı tescil edildiğinde (Tasfiye Memuru atandığında) daha önce görevi devam eden Yönetim Kurulu Başkanının yetkisi-görev süresi biter mi?

    Soru 3- Tek ortaklı A.Ş. firması tasfiyeye girdiğinde borç alacak ilişkisi açısından TTK m. 541’e göre, “Alacaklı olduğu bilinenler, bildirimde bulunmazlarsa alacaklarının tutarı Bakanlıkça belirlenen bir bankaya depo edilir.” denilmektedir. Tek ortaklı A.Ş. firmasının banka hesabı açması zorunluluğu var mı?

    1- Tasfiye memurunun görev süresi sınırı olmaz. Tasfiye memuru olarak seçildikten sonra isteğe bağlı olarak bitene kadar devam edebilir. Başka bir tasfiye memuru seçilebilir.

    2- Yönetim kurulu görev yapmaya devam eder.

    3- Şirketler tek ortaklı da olsa çok ortaklı da olsa tasfiye için bankada hesap açarak tüm parasal işlemleri bu hesaptan takip eder.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGıda imalatı ve toptan satışında KDV oranı %1 olarak devam edecek mi?
    Sonraki İçerikYevmiye defterinde sadece en alt hesap yer alsa olur mu?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz