Ana Sayfa SGK Analık sigortasından yararlanmanın şartları nelerdir?

    Analık sigortasından yararlanmanın şartları nelerdir?

    Analık sigortasından sağlanan haklar; geçici iş göremezlik ödeneği ile emzirme ödeneğidir.

    525
    0
    Firmamıza 02.06.2020 tarihinde pir personel girişi yaptık. Ancak anlaşmazlık sonucu ve işlerin azalması sonucu 25.12.2020 tarihinden itibaren ücretsiz izne ayrılacaktır. Maaşı aylık brüt 12.000 TL’dir. Personelimiz 6 ay sonra doğum yapacak. Bu durumda 25.12.2020’den doğum raporu başlayana kadar ücretsiz izinli olacak. Bu durumda doğum nedeniyle 16 hafta rapor ücreti alabilir mi?

    Analık sigortasından sağlanan haklar; geçici iş göremezlik ödeneği ile emzirme ödeneğidir.

    Geçici iş göremezlik ödeneği verilmesi için şartlar;

    Doğumdan önceki bir yıl içinde en az doksan gün kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş olması,

    İstirahatli olduğu süre içinde iş yerinde çalışmamış olması, (Sigortalı kadının isteği ve hekimin onayı ile doğuma 3 hafta kalıncaya kadar çalışma durumu hariç)

    İstirahatin başladığı tarihte sigortalılık niteliğinin yitirilmemiş olması,

    Doğum olayının canlı veya ölü olarak gerçekleşmiş olması,

    Kanunun 4’üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı sayılanların analıkları halinde, ayrıca geçici iş göremezlik ödeneği genel sağlık sigortası dahil prim ve prime ilişkin her türlü borçlarının ödenmiş olması gerekmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTürkiye’de bankaların net kârı Kasım sonu itibarıyla yılın ilk 11 ayında 57,3 milyar liraya yükseldi
    Sonraki İçerikİngiltere ekonomisinin 3. çeyrek büyüme rakamı revize edilerek %16 olarak açıklandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz