Ana Sayfa SGK Doğum nedeniyle Kadın işçi kaç gün izin kullanabilir mi?

Doğum nedeniyle Kadın işçi kaç gün izin kullanabilir mi?

Analık raporu alan kadın doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra 8 hafta raporunu kullanmıştır. Doğum raporu bittikten sonra 6 ay ÜCRETSİZ İZİN kullanmak istemektedir. 6 aylık ücretsiz izni kullanmak için belirli bir süre var mıdır?

929
0

Analık raporu alan kadın doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra 8 hafta raporunu kullanmıştır. Doğum raporu bittikten sonra 6 ay ÜCRETSİZ İZİN kullanmak istemektedir. 6 aylık ücretsiz izni kullanmak için belirli bir süre var mıdır?

Kadın işçi, hamileliği nedeniyle 16 hafta, çoğul gebelik halinde de 18 haftalık izin süresinden sonra talep etmesi halinde 6 aya kadar ücretsiz izin kullanabilir. Doğum nedeniyle alınan 6 aylık ücretsiz izin süresi yıllık ücretli izin hakkının hesabında dikkate alınmaz.

Ayrıca bu izin, üç yaşını doldurmamış çocuğu evlat edinme hâlinde eşlerden birine veya evlat edinene de verilir.

Doğumdan önceki ve sonraki sürelerde gebe veya doğum yapmış kadınları çalıştıran veya ücretsiz izin vermeyen işveren veya işveren vekiline idari para cezası verilir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikPeşin fiyatlandırma anlaşmasının kapsamına giren mükellefler kimlerdir?
Sonraki İçerikGeçici koruma kapsamında başvuru yaptığım personelin ikamet izni başka bir ilde ise ne yapmalıyım? Başvurum onaylanırsa daha sonra bir yaptırımı olur mu?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz