Ana Sayfa Muhasebe Ana sözleşme değişikliği yapmadan ilave faaliyette bulunabilir mi?

Ana sözleşme değişikliği yapmadan ilave faaliyette bulunabilir mi?

1503
0

 …Ana sözleşmesinde metal hurda alım satımı ticareti olarak belirtilmiş olan bir LTD.ŞTİ. yeni TTK ya göre ana sözleşmesinde faaliyet konusu olarak ayrıca belirtilmeyen ahşap, palet,  vs. hurdalarının alım satımını yapabilir mi?

İlave faaliyet konusu ile ilgili olarak ana sözleşme değişikliği ve ticaret sicilinde tescil işlemi yapılmadan, dilekçe ile vergi dairesine yapılan ilave faaliyet bildiriminin yeterli kabul edilerek fatura düzenleyip faaliyette bulunabilir mi?

(06.12.2018)

Ana sözleşmenizde yazılmamış iş konularında faaliyet göstermeniz halinde doğacak sorumluluklarınız sözleşmede yazılı olduğu gibidir, fatura kesilmesinin engel bir durumun olacağını düşünmüyorum, ancak tüm resmi kurumlar esas mukavelede yer almasını talep etmektedirler bununda bilinmesini isterim.

 


Kaynak:ISMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Şirket ana sözleşmesinde olmayan bir konuda iş yapabilir mi?

 

Yurt Dışı Şube Zararları İndirim Konusu Yapılabilir mi?

Ekim ayında 146.536 Konut satıldı.

Kira Gelirine Konu Olan Mal Ve Haklar Nelerdir?

 

Nakit sermaye indirimi sonraki yıllarda indirim konusu yapılabilir mi?

 

 

 

SMMM’lerin iptal ettikleri sözleşmeden doğan sorumluluğu var mıdır?

Önceki İçerikYabancı uyruklular için Mali Mühür başvurusu nasıl yapılır?
Sonraki İçerikAdi ortaklıkta hisse devri ve kazancın vergilendirilmesi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz