Ana Sayfa Ekonomi Altın Tahvili/Altına Dayalı Kira Sertifikasını vade tarihini beklemeden istediğimiz zaman bankaya satabilir...

Altın Tahvili/Altına Dayalı Kira Sertifikasını vade tarihini beklemeden istediğimiz zaman bankaya satabilir miyiz?

607
0

Altın Tahvili/Altına Dayalı Kira Sertifikasına yatırım yapan yatırımcılar sahip oldukları Altın Tahvili/Altına Dayalı Kira Sertifikalarını işlemiş getirisi ile birlikte istedikleri zaman kendi aracı bankasına satabilecek ve TL karşılığını alabileceklerdir. Yatırımcılar hesaplarındaki Altın Tahvili/Altına Dayalı Kira Sertifikasını tek seferde en az 1000 adet (1 gram) olacak şekilde satabilecek olup (örnek: 1001, 1002, 2157 gibi) hesaplarında 1000 adetten az senet kalması durumunda 1000 adetten az kalan kısım tek seferde aracı bankalara satılabilecektir. Yatırımcılara vade tarihinde yapılacak anapara ödeme tutarının yatırımcı bazında hesaplanabilmesi amacıyla, anapara ödemesinin yapılacağı son hafta içerisinde Pazartesi ve Salı günü yatırımcılar hesaplarındaki Altın Tahvili/Altına Dayalı Kira Sertifikalarını aracı bankalara satamayacaktır.


Kaynak: T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Sıkça Sorulan Sorular
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikNakdi ücretsiz izin desteği başvurusu için kısa çalışma ödeneğine başvuru yapmak gerekiyor mu?
Sonraki İçerik65 Yaş üstü meslek mensupları kendilerinin ve mükelleflerinin beyannamelerini ne zamana kadar beyan etmek zorundadır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz