Ana Sayfa Dünya Almanya’da Nisan ayında Tüketici Fiyat Endeksi aylık bazda %0,7, yıllık bazda %2...

    Almanya’da Nisan ayında Tüketici Fiyat Endeksi aylık bazda %0,7, yıllık bazda %2 arttı

    548
    0

    Yurt Dışı Gelişmeler

    • ABD’de Nisan ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), bir önceki aya göre %0,8 ile %0,2 olan beklentinin üzerinde artış gösterdi. Endeks, yıllık bazda %4,2 artarak Eylül 2008’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.
    • ABD’de Nisan ayında Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), bir önceki aya göre %0,6 artış ile %0,3 olan piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşti.
    • ABD’de Nisan ayında perakende satışlar, aylık bazda %1 artması beklentisine karşı değişim göstermedi. Perakende satışlarda, yıllık bazda ise %51,2 artış gerçekleşti.
    • ABD’de Nisan ayında sanayi üretimi, bir önceki aya göre %0,7 ile %1 olan piyasa beklentisinin altında artış gösterdi.
    • ABD’de son haftada işsizlik maaşına başvuranların sayısı 473 bin kişi ile 490 bin kişi olan beklentinin altında gerçekleşti.
    • Euro Alanı ZEW Ekonomik Hissiyatı, Mayıs ayında geçen aya göre 17,7 puan yükselerek 84 puan değerini aldı.
    • Almanya’da Nisan ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), aylık bazda %0,7, yıllık bazda %2 artarak beklentiler dahilinde artış gösterdi.
    • Almanya ZEW Ekonomik Hissiyatı Endeksi, Mayıs ayında bir önceki aya göre yükselerek 84,4 ile 72 olan beklentilerin üzerinde değer aldı.
    • Çin’de Nisan ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), aylık %0,2 azalması beklentisine karşın %0,3 azalış gösterdi. TÜFE yıllık bazda ise %0,9 artarak ile beklentilerin hafif altında arttı.
    • Çin’de Nisan ayında Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), %6,8 ile %6,5 olan beklentilerin üzerinde yükseldi


    Kaynak: TOBB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikVergi dairesinden iade hakkı doğuran işlemler için YMM raporu alınması zorunlu mudur?
    Sonraki İçerikÜniversite Mezunu Ev Gençleri Araştırması raporuna göre: İstanbul’daki üniversite mezunu gençler umutsuz ve kaygılı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz