Ana Sayfa Muhasebe Aktifimize kayıtlı dorse ve çekimizin satışında düzenleyeceğimiz faturada KDV oranı ne olmalıdır?

    Aktifimize kayıtlı dorse ve çekimizin satışında düzenleyeceğimiz faturada KDV oranı ne olmalıdır?

    3549
    0
    Aktifimize kayıtlı dorse ve çekimizin satışında düzenleyeceğimiz faturada KDV oranı ne olmalıdır?

    Gerçek kişi bilanço esasına tabi müşterim şehirlerarası taşıma yapmak için 2014 yılında tır (çekici) ile dorsesini almıştı. %18 KDV ile kayıtlara almıştık. Şimdi satmak istiyor. Çekici ile dorseyi yine %18 KDV oranı ile mi fatura edeceğiz?

    Ticari araçların tesliminde uygulanan %18 oranındaki KDV yerine; 30.06.2019 Tarihine kadar %1 oranı uygulanacaktır Tır çekicileri, minibüs, midibüs, otobüs, kamyon, kamyonet (Türk Gümrük Tarife Cetvelinin 87.03 G.T.İ.P. numarasında yer alanlar hariç)

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    BENZER İÇERİKLER

    Ticari amaçla kullanılan ikinci el aracın satışında KDV oranı ne olacaktır?

    İkinci el otomobil alım satımı yapan firmalar vergi mükellefiyeti olmayan kişilerden aldıkları araçları satarken uygulayacakları KDV oranı nedir?

    Vergi mükellefiyeti olmayan kişilerden alınan araçlar işletme kayıtlarına alınırken gider pusulası düzenlenmeli midir?

     

     

    Önceki İçerikFaturadaki demirbaşları Adet/ TL bazında mı değerlendirmeliyiz?
    Sonraki İçerikİnşaat maliyet endeksi aylık %1,60 arttı – Nisan 2019

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz