Şahıs firması olan mükellefimiz sadece özel işlerinde kullanmak üzere binek araç satın aldı. Aktife almayacağımız bu binek aracı b formunda bildirme zorunluluğumuz var mı?
Şahsi mal alışları B formunda bildirilmez.
Mobilya satış mağazası olan bir mükellefimiz, Normal satışlarının yanında ara sıra bir internet portalı aracılığı ile satış yapmaktadır. Bu kişilerden çoğu nihai tüketici olup T.C. kimlik numarası konusunda sıkıntı vardır. 5.000 liranın üzerinde satışlarımızda TC. Kimlik olmasa da satıcıya fatura kesebilir miyiz ve BS Formunda bu kişiyi nasıl bildirilir?
5.000 TL’nin üstündeki satışlar nihai tüketiciye de satılsa T.C kimlik numarası faturaya yazılması gerekir.
Sağlık kuruluşunda faaliyet gösteren bir firmayız, tarafımıza cihazlarla ilgili, demirbaşlarla ilgili vs. sigorta poliçeleri düzenlenmekte ve aylık tutarı da BA ya konu olan 5,000 TL sınırını aşmaktadır. Ancak Sigorta Şirketleri ve Acenteleri BS formu verme yükümlüğünde olmadığından bizim tarafımıza düzenlenen sigorta poliçelerini BA da beyan etmek zorunda mıyız?
Size düzenlenen poliçeleri Ba formunda bildirmeniz gerekir.
Yabancı uyruklu bir kişiye (turist) yapmış olduğumuz satış bs form sınırı olan 5.000 TL üzerindedir. Bu kişiye yapmış olduğumuz satışı BS formunda VNO / TC NO alanı için boş mu bırakmalıyız?
Bs formunda kimlik kısmı boş bırakılır. Ülkesi ne ise o ülke seçilir.
Şubat ayının 7’sinde nev’i değiştirerek limited şirketten anonim şirkete döndük. Şubat ayına ait Ba-Bs formlarımızı limited şirket adına mı anonim şirket adına mı vermeliyiz?
396 Sıra No.lu VUK Genel Tebliğinin (2.2.5.) numaralı bölümüne göre Şubat dönemi için, devrin gerçekleştiği tarihe kadar olan Ba-Bs bildirim formlarının limited şirket adına, devrin gerçekleştiği tarihten ay sonuna kadar olan Ba-Bs bildirim formlarının ise anonim şirket adına, takip eden ayın sonuna kadar verilmesi gerekmektedir.
Satış yaptığımız firmanın vergi kimlik numarasını sehven hatalı yazdık, sadece vergi kimlik numarasını düzelteceğiz. Bu düzeltme için ceza kesilecek mi?
Düzeltme işlemlerinin, bildirimlerin verilme süresi içinde veya bildirimlerin verilme süresinin sonundan itibaren 10 gün içinde yapılması halinde özel usulsüzlük cezası kesilmez, takip eden 15 gün içinde yapılması halinde ise kesilmesi gereken özel usulsüzlük cezası 1/5 oranında uygulanır. Bu süre de dolduktan sonra yapılan düzeltmelere ise özel usulsüzlük cezası tam olarak uygulanır.
Resmi bir Kurumdan Şubat/2021 tarihli alım faturası tarafımıza 19.04.2021 tarihinde geldi. Faturayı 1 Mart olarak kayıtlara alacağım, KDV ve BA-BS açısından bilgilerinizi rica ederim
Ödenen KDV’sini 2022 yıl sonuna kadar indirebilirsiniz.
Ancak B formunda düzeltme yapmanız gerekir. Düzeltme yapılması halinde Özel usulsüzlük cezası kesilir. (2.500 TL)
Ortağa ait cep telefonunu şirket kayıtlarına almak için gider pusulası %5 stopaj hesaplayarak kayıtlara alabilir miyiz?
Gider pusulasında gv stopajı hesaplanmaz. Gider pusulası ile kayıtlara alınır.
Limitin aşılması halinde b formunda bildirilir.
Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.