Ana Sayfa Muhasebe Aktif olarak mali müşavirlik bürosu varken aynı zamanda SMMM ve denetim A.Ş...

    Aktif olarak mali müşavirlik bürosu varken aynı zamanda SMMM ve denetim A.Ş kurulabilmektedir

    376
    0

    Aktif olarak Mali Müşavirlik büromu çalıştırırken aynı zamanda Mali müşavirlik ve denetim üzerine A.Ş kurabilir miyim?

    Mesleki şirket kurabilirsiniz.



    Özel bir şirkette muhasebe müdürü olarak görev yapmaktayım. Tam tasdik sözleşmesi kapsamında beyannameler gönderiliyor. İşyerinde çalışıp büromu açabilir miyim?

    Meslek mensupları Bir işverene bağlı olarak hangi unvan veya sıfatta çalışır ise çalışsın, Aynı zamanda büro faaliyetinde bulunamaz.


    Serbest meslek erbabı olarak SMMM faaliyeti yürütünler bu faaliyetleri devam ederken aynı zamanda SMMM ve bağımsız denetim şirketi ortağı ve imza yetkili müdür veya yönetim kurulu üyesi olabilirler. 3568 Sayılı meslek yasasının Yasaklar başlıklı 45’inci maddesinde belirtilen yasak ticari şirketlere imza yetkilisi atanamamasıdır. SMMM unvanı ile serbest çalışan kişilerin ticari şirketlere ortak olması mümkün ancak imza yetkilisi olması mümkün değildir.


    Kaynak: 3568 Sayılı Yasa, İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMotorlu taşıtlar vergisi (MYT) binek oto gider kısıtlamasına tabi midir?
    Sonraki İçerikElektrik, doğalgaz ve ısınma giderlerine ilişkin aylık 1.000 TL’lik vergi ve SGK istisnası yürürlüğe girdi mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz