Ana Sayfa SGK Ağustos ayında işe başlamış bir personeli işten çıkartabilir miyiz?

    Ağustos ayında işe başlamış bir personeli işten çıkartabilir miyiz?

    635
    0

    Bodrum’da otelcilik faaliyetinde bulunan müşterimiz Haziran döneminde personel alımına başladı. Ağustos sonu itibari ile işler düştüğü için personellerin çıkışları yapılacak. İşçi alımları 17.04.2020 tarihinden sonra olduğundan dolayı bu firma işten çıkartma sağına tabi olur mu?

    Fesih yasağı tüm işyerlerini şimdilik 17/11/2020 tarihine kadar kapsamaktadır.

    29/06/2020 tarihinde KÇÖ bitti. Firma normal çalışmaya başladı. Kçö uzatmasından da yararlanmadık. Kovid-19 olan personel Ağustos ayında hiç işbaşı yapmadı. Sadece 20 gün rapor alabilmiş. Ağustos ayı için 20 gün rapor, 11 gün Nüd desteğinden yararlanabilirmiyiz?

    Raporu onaylayıp kalan günler için NÜD başvurabilirsiniz.

    Kısmi süreli çalışan işçiler kısa çalışma ödeneğinden faydalanabilirler mi?

    Koronavirüs (Covid-19) kaynaklı zorlayıcı sebep gerekçesiyle yapılan kısa çalışma başvurularında, kısa çalışmanın başladığı tarih itibarıyla işçinin son 60 gün hizmet akdine tabi olması ve son 3 yılda en az 450 gün süreyle prim ödeme şartlarını taşıması halinde kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilir.

    Sosyal güvenlik destek primine tabi olan çalışanlar kısa çalışmadan faydalanabilir mi?

    Emekli olup bir işyerinde sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışan işçi, kendisinden işsizlik sigortası primi kesilmediğinden kısa çalışma ödeneğinden faydalanamaz.

    Kısa çalışma uygulaması süresince çalışılmayan günler için primler SGK’ya nasıl bildirilir?

    Kısa çalışma uygulanan işçiler adına çalışılmayan günler için SGK Aylık Prim ve Hizmet Belgesi ile eksik gün gerekçesinin “18-Kısa Çalışma Ödeneği” olarak bildirilmesi gerekmektedir. Ancak, kısa çalışma ile birlikte başka bir gerekçe varsa bu durumda eksik gün gerekçesinin “27-Kısa Çalışma Ödeneği ve Diğer Nedenler” olarak bildirilmesi gerekmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSezonluk işlerde iş bitiminde personellerimizi hangi kod ile işten çıkışını yapabiliriz?
    Sonraki İçerikSanayi sicil belgemiz var. İmalatta kullanmak üzere alacağımız makine için KDV ödeyecek miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz