Ana Sayfa SGK Ağustos ayında 7252 sayılı SGK teşvikinden faydalanan bir işletme tekrar kısa çalışma...

    Ağustos ayında 7252 sayılı SGK teşvikinden faydalanan bir işletme tekrar kısa çalışma ödeneğine başvuru yapabilir mi?

    633
    0

    15.06.2020 tarihinde firmanın kısa çalışma ödeneğini sonlandırdık. Kovid’ten kaynaklanan ekonomik şartlar nedeniyle 01.09.2020 tarihi itibari ile tekrar kısa çalışma ödeneğine müracaat ettik. Bu durumda 7552 sayılı kanun ile getirilen teşvikten 8. ayda yararlanabilir miyiz?

    Ağustos ayında 7252 sayılı SGK teşvikinden yararlanabilirsiniz.

    7252 sayılı kanuna göre ortalama gün sayımız 15 gün kabul edersek;

    1- Diğer teşvik indirimlerinden (6111-27103 vb.) kalan 15 gün dahil faydalanılır mı?

    2- Bu kanundan faydalandığımızda, diğer kanun faydalanılan ay kadar ileri gidiyor mu? Örn.6111 kn 8.ayda bitiyor, 8.ay için 7252 seçtiğimizde 6111 kn kalan 1 ay gitmiş mi oluyor?

    1. 07252 kanun numaralı destekten yararlanılan ayda aynı sigortalı için diğer sigorta primi indirimi, teşvik ve desteklerinden yararlanamayacağı belirtilmiştir.
    2. 6111 sayılı kanun bakiye süresi devam edecektir.

    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikZaman aşımına uğrayan kâr paylarının vergilendirilmesinde mükerrerlik var mı?
    Sonraki İçerikFaiz indirimli kredi kullanan esnaf sayısı 1,1 milyonu aştı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz