Ana Sayfa Vergi Adi ortaklıkların mali mühür başvurusunda hazırlayacakları belgeler nelerdir?

Adi ortaklıkların mali mühür başvurusunda hazırlayacakları belgeler nelerdir?

2678
0

01.06.2020 tarihinde geçilecek olan E-SMM için, serbest meslek ortaklık başvurularında e-imza/e-mühür işlemleri nasıl olmalıdır?

Adi ortaklıkların mali mühür başvurusu için hazırlanacak ve gönderilecek belgeler:

Mali Mühür matbu talep dilekçesi ve aşağıda sayılan gerekli evrakların doldurularak imza yetkilisi kişilerin ıslak imzası ile evrakları “Gelir İdaresi Başkanlığı Ek Hizmet Binası Yeni Ziraat Mahallesi Etlik Cad. No:16 06110 Dışkapı / ANKARA “adresine posta yoluyla gönderilmelidir.

Gerçek kişi ya da tüzel kişi konumunda olmayan adi ortaklık hükümlerine tabi mükelleflerin Mali Mühür kullanması gereklidir.

  1. Mali Mühür Başvuru Formu ve Taahhütnamesinin doldurulmuş hali (imzalı, kaşeli), (ortaklığın vergi numarası ve ortaklık sözleşmesinde yazılı olan unvan bilgisi yazılmalıdır.
  2. “Elektronik Mali Mühür Sertifika Sahibi Taahhütnamesi” nin imzalı aslı,
  3. Adi Ortaklık Sözleşmesinin noter onaylı örneği,
  4. Başvuru formuna şirket adına imza atan kişi veya kişilerin yetkili olduğunu gösteren şirket imza sirkülerinin noter onaylı örneği.

İşleyiş:

  • Mali Mühür başvurusu için göndermiş olduğunuz belgeler Gelir İdaresi Başkanlığı’na ulaştığında evraklarınızın eksiksiz olması halinde başvuru bilgileriniz KamuSM iletilmektedir.
  • KamuSM tarafında işleme alındıktan sonra başvuru sürecinde bildirdiğiniz yetkili kişinin e-posta adresine KamuSM tarafından barkod numarası ve mali mühür başvurunuzu tamamlamanız için bir bağlantı adresi gönderilmektedir. Mali Mühür için yatıracağınız ücrete ilişkin bilgiler konusunda KamuSM den gelen e-postaları takip ediniz.
  • Ayrıca birden fazla mali mühür talep edilmesi halinde KamuSM den tarafınıza gönderilecek e-postada istediğiniz mali mühür sayısını belirtebilirsiniz.
  • Ayrıca “Sertifika Sorumlusu” (mali mührü teslim alacak şirkette güvenilir kişi) olarak bildireceğiniz kişinin T.C. vatandaşı bir personelinize ait bilgilerin olması KamuSM tarafında bir sorunla karşılaşmamanızı sağlayacaktır.

Sertifika Sorumlusunun sorumluluğu; sadece mali mühür sertifikasının tesliminde muhatap alınacak kişi olmasıdır. Devamını gerektirecek başkaca bir sorumluluk bulunmamaktadır. Mali Mührün arızalanması, çalınması, kaybolması vb. öngörülmeyen durumlar nedeniyle mağduriyet yaşanmaması adına yedek Mali Mühür temin edebilirsiniz.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikE-Fatura mükellefleri birbirine e-Arşiv Fatura düzenleyebilir mi? E-Arşiv faturayı irsaliye olarak kullanabilir miyiz?
Sonraki İçerikİhracat yapan firmalar e-Fatura kullanmak zorunda mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz