Ana Sayfa SGK Adi ortaklıkların geçici vergi beyannamesi defter beyan sisteminde nasıl beyan edilir?

    Adi ortaklıkların geçici vergi beyannamesi defter beyan sisteminde nasıl beyan edilir?

    Birleştirilmiş Muhtasar ve Prim beyannamesi 3 aylık verilebilir mi?

    853
    0

    Adi ortaklığın her bir ortağı geçici vergi beyannamelerini kendi adlarına defter beyan sisteminde verebilir.

    Gerçek kişi ile oluşan bir adi ortaklık açılışı yapıldı adi ortaklık adına defter beyan sitemine kayıt yaptım fakat geçici vergiyi ve gelir vergisini ortaklar adına vereceğim için gerçek kişi ortakları da defter beyan sistemine dahil edecek miyim?

    Ortaklar için defter beyan sisteminden beyannameler bölümünden her ortak için geçici vergi beyannamesi verilir.

    Birleştirilmiş Muhtasar ve Prim (SGK) beyannamesi 3 aylık verilebilir mi?

    Mükelleflerim 3 aylık muhtasar mükellefidir. İşçi çalıştıran mükelleflerimin 01.07.2020 tarihinden itibaren Muhtasar ve prim Hizmet beyannamesi Gelir Stopaj Mükellefiyet Açılışı yapma mecburiyeti var mı?

    Normal olarak 1 ve daha fazla çalışanı olanlar Vergi ve SGK kesintilerini içeren birleştirilmiş muhtasar beyannameyi aylık verilebileceği gibi, İSTENİRSE (TERCİH SİZE /MÜKELLEFE AİT) Sadece SGK kesintilerini Birleştirilmiş muhtasar beyanname, ile aylık verilecek.

    Vergi kesintilerini ise yine birleştirilmiş muhtasar beyanname ile 3 ayda bir verilebilir.

    (Çalışan sayısı 1-10 Olanlar için)


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGümrük Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı. 11.8.2020
    Sonraki İçerik%5’lik vergi indiriminden faydalanacak mükelleflerin alacakları indirim tutarının muhasebe kaydı nasıl olmalıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz