Ana Sayfa Dünya AB’de 2018 yılında yenilenebilir enerji toplam enerjinin %21’ini oluşturdu

AB’de 2018 yılında yenilenebilir enerji toplam enerjinin %21’ini oluşturdu

428
0

AB’de 2018 yılında yenilenebilir enerji toplam enerjinin %21’ini oluşturdu

Avrupa Birliği’ne bağlı istatistik ofisi Eurostat’ın yayınladığı verilere göre, 2018’de yenilenebilir enerji, Avrupa Birliği’nde (AB) ısıtma ve soğutma için kullanılan toplam enerjinin %21’ini oluşturdu. Bu oran, %12’lik orana sahip 2004 yılında veri toplama başlangıcından bu yana istikrarlı bir şekilde artmıştır. Sanayi, hizmetler ve hane halklarındaki artışların tümü, ısıtma ve soğutma için kullanılan yenilenebilir enerjideki büyümeye katkıda bulunmuştur.

İsveç, 2018 yılında yenilenebilir kaynaklardan ısıtma ve soğutma için kullanılan enerjinin yaklaşık üçte ikisi (%65) ile AB Üye Devletleri arasında öne çıktı. Isıtma ve soğutma için kullanılan enerjinin yarısından fazlası Letonya (%56), Finlandiya (%55) ve Estonya’da (%54) yenilenebilir enerji kaynaklarından geldi.

Buna karşın, yenilenebilir kaynakların ısıtma ve soğutmaya en az katkısı İrlanda ve Hollanda’da (her ikisi de %6), Belçika’da (%8) ve Lüksemburg’da (%9) oldu.

Yenilenebilir enerji ayrıca ısı pompaları tarafından toplanıp ayrılan ısı ve ısı enerjisini de (havadan, topraktan veya sudan) içerir (bu bilgi henüz tüm ülkelerde mevcut değildir). 2018 yılında, bu tür ısı enerjisi, ısıtma ve soğutma için kullanılan yenilenebilir kaynaklardan enerjinin dörtte birinden fazlasına (%27) katkıda bulunmuştur.

(Avrupa Birliği (AB27) Belçika, Bulgaristan, Çekya, Danimarka, Almanya, Estonya, İrlanda, Yunanistan, İspanya, Fransa, Hırvatistan, İtalya, Kıbrıs, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Hollanda, Avusturya, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovenya, Slovakya, Finlandiya ve İsveç’i içermektedir.

 1 Şubat 2020 itibariyle Birleşik Krallık artık Avrupa Birliği’nin bir parçası değildir.)


Kaynak: Eurostat / Link: https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/DDN-20200211-1?inheritRedirect=true&redirect=%2Feurostat%2Fweb%2Fmain
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİŞ-KUR Eleman Arama
Sonraki İçerikAylık İşgücü Çizelgesini ne zaman vermeliyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz