Ana Sayfa Dünya ABD’de Hazırgiyim Ortalama Perakende Fiyatları Uzun Bir Aradan Sonra Artış Gösterdi

    ABD’de Hazırgiyim Ortalama Perakende Fiyatları Uzun Bir Aradan Sonra Artış Gösterdi

    585
    0

    ABD’de hazırgiyim ortalama perakende fiyatlarının uzun bir aradan sonra Haziran ayının ardından Temmuz ayında da artmaya devam ettiği belirtilmektedir.

    Pandemi kısıtlamalarının gevşetilmesi ve tüketicilerin mağazalara akın etmesi sonucunda ABD genelinde çekirdek enflasyonun son 30 yılın en üst seviyelerine çıktığı belirtilmektedir.

    Bu kapsamda hazırgiyim perakende ortalama fiyatlarının Haziran ayında olduğu gibi Temmuz ayında da arttığı belirtilmektedir. Aylık bazda Haziran ayında % 1,7 oranında artan hazırgiyim ortalama perakende fiyatların Temmuz ayında ise aylık bazda % 1,1 oranında arttığı kaydedilmektedir.

    Hazırgiyim perakende ortalama fiyatların aylık bazda artmasına karşın halen geçen yılın aynı dönemine göre daha düşük seviyelerde olduğu belirtilmektedir. Hazırgiyim perakende ortalama fiyatlarının geçen yılın aynı dönemine göre % 6,5 daha düşük seviyelerde olduğu, bazı alt gruplarda ise bu düşüşün daha yüksek oranlarda olduğu kaydedilmektedir.

    Erkek takım elbiselerde ortalama fiyatların geçen yılın aynı dönemine göre % 12,8 düşük olduğu, bu oranın erkek gömleklerinde % 10,8 düzeyinde olduğu, kadın takım elbiselerde ise bu oranın % 9,6 daha düşük seyrettiği kaydedilmektedir.


    Kaynak: İHKİB Verileri
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİstanbul’da Temmuz 2020’de İŞKUR aracılığıyla işe yerleşenlerin %49’unu kadın çalışanlar oluşturdu
    Sonraki İçerikSGDP’li gösterilen emekliler Ar-Ge teşvikinden faydalanabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz