Ana Sayfa Haberler ABD, Meksika ve Kanada Menşeli Çelik ve Alüminyum İthalatına Uyguladığı Tarifeleri Kaldıracak

ABD, Meksika ve Kanada Menşeli Çelik ve Alüminyum İthalatına Uyguladığı Tarifeleri Kaldıracak

794
0
ABD, Meksika ve Kanada Menşeli Çelik ve Alüminyum İthalatına Uyguladığı Tarifeleri Kaldıracak

ABD’nin 1 Haziran 2018 tarihinde Kanada’dan ve Meksika’dan ithal edilen çelik ithalatında %25 ve alüminyum ithalatında %10 olarak uygulamaya başladığı gümrük tarifelerinin ve sonrasında Kanada ve Meksika’nın ABD menşeli et ve süt ürünlerine getirdiği ek vergilerin karşılıklı olarak kaldırılması üzerine 17 Mayıs 2019 tarihinde üç ülkenin anlaşmaya vardığı açıklandı.

ABD, Meksika ve Kanada arasında 1994 yılından bu yana yürürlükte olan Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması (NAFTA)’nın yenilenmesi müzakereleri ise 13 aylık bir müzakere sürecinden sonra 30 Eylül 2018 tarihinde sonuçlanmış ve Kasım 2018’de yeni metin üzerinde anlaşmaya varılmıştı.

Sözkonusu Anlaşma’nın yürürlüğe girebilmesi için üç ülke Meclisinin onayı gerekmekte olup, Meksika ve Kanada bahsekonu onay için çelik ve alüminyum tarifelerinin kaldırılmasını bir ön koşul olarak sunmakta idi.

Kaynak: El Economista, The New York Times
Yayımlayan: Meksiko Ticaret Müşavirliği

 

 


Kaynak: Ticaret Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTürkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi
Sonraki İçerik2017 yılında faaliyete başlayan genç girişimci geriye dönük faydalanmadığı vergi teşviklerinden faydalanabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz