Ana Sayfa Haberler AB Şubat ayı perakende satış verileri yayımlandı

AB Şubat ayı perakende satış verileri yayımlandı

777
0

Avrupa Birliği İstatistik Ofisi (Eurostat), Şubat ayına ilişkin perakende satış verilerini yayımladı.

Yayımlanan raporda şu bilgiler yer alıyor:

EA19 ve EU28 bölgelerinde takvim etkisinden arındırılmış perakende satış hacmi, Ocak 2019’a oranla yüzde 0,4 artış gösterdi.

Geçen yılın aynı ayıyla karşılaştırıldığında ise söz konusu endeks Euro bölgesinde yüzde 2,8, EU28 bölgesinde ise yüzde 3,3 yükseldi.

Euro bölgesinde perakende satış endeksi bir önceki aya oranla gıda dışı ürünler için yüzde 0,9, gıda, içecek ve tütün ürünleri için yüzde 0,1 artarken otomotiv yakıtları için yüzde 0,7 azaldı.

Aynı endeks EU28 bölgesinde gıda dışı ürünler için yüzde 0,1 artarken, gıda, içecek ve tütün ürünleri için yüzde 0,1 ve otomotiv yakıtları için yüzde 0,2 azaldı.

Verilerine erişim sağlanan ülkelere bakıldığında bir önceki aya oranla toplam perakende satış hacminin en fazla artış gösterdiği ülkeler Hırvatistan (yüzde 4,4), Belçika ve Letonya (yüzde 1,6) olarak kaydedildi. Toplam perakende satış hacminin düşüş gösterdiği ülkelerin başında ise Slovakya (yüzde 1,5), Portekiz (yüzde 1,0) ve Bulgaristan (yüzde 0,6) geliyor.

Geçen yılın aynı ayıyla karşılaştırıldığında ise toplam perakende satış hacmi en fazla Slovenya (yüzde 11,8), Hırvatistan (yüzde 11,4) ve Romanya’da (yüzde 9,1) görüldü.

 

 

 

 

 


Kaynak: Eurostat
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGeçici ihracat ile gönderilen ürünlerin kati ihracatı bugün itibariyle gerçeklemiştir. Mal bedelinin ülkeye getirilme süresi ne zaman başlar?
Sonraki İçerikBasit usule tabi mükelleflerin giderleri hangi aralıklarla kayıt edilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz