Ana Sayfa SGK A.Ş.’lerdeki yönetim kurulu üyeleri hangi durumda 4/1-b’li (Bağ-Kur) olmak zorundadır?

    A.Ş.’lerdeki yönetim kurulu üyeleri hangi durumda 4/1-b’li (Bağ-Kur) olmak zorundadır?

    51
    0

    Şahsım SMMM A.Ş. tek ortak fakat yetkili değilim. Yönetim kurulu başkanı tek şahıs imza yetkilisi ortak değil. Bağ-kur’lu olmam gerekir mi?

    Tek kişilik A.Ş ve Limited Şirketler de (Mesleki şirket) ;

    Tek kişi ortak; A.Ş de Yönetim Kurulu Başkanı;

    Tek kişi ortak; Limited şirkette müdür olmak zorundadır.

    Dışarıdan atama yapılmaz. Bu durumda Bağ kurlu olunması zorunludur.

    Anonim şirketlerde sadece yönetim kurulu üyesi ortaklar zorunlu 4/b (Bağ-Kur) sigortalısıdır.

    Yalnızca anonim şirket kurucu ortağı olanlar zorunlu 4/b sigortalısı (Bağ-Kur) olmayıp, şirket ortağı olmayan yönetim kurulu üyeleri de zorunlu 4/b sigortalısı değildir.

    Anonim şirketlerin yönetim kurulu üyesi olan ortaklarının 4/b sigortalılıkları, yönetim kuruluna seçildikleri tarihten itibaren başlıyor ve bu üyeliklerinin sona erdiği tarihten itibaren de sigortalılıkları bitiyor.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÇiğ köfte satışında KDV oranı %1 mi yoksa %10 mu uygulanacak?
    Sonraki İçerikMükellefler kendi vergi beyannamelerini YMM ve SMMM olmadan gönderebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz