Ana Sayfa Muhasebe Kıdem tazminatı ödenmeden gider yazılabilir mi?

    Kıdem tazminatı ödenmeden gider yazılabilir mi?

    467
    0
    Mükellefimin elemanlarından bir tanesi 30.09.2020 tarihinde istifa ederek işten ayrılmıştı. Daha sonra ilgili mükellefe ait diğer personeller için 2020 ocak ayından geçerli olmak üzere maaş zammı yapıldı. Maaş zamları ve ikramiye farkları ekim ayında ekim bordrolarına dahil edilerek tüm personele ödendi. Yemek ücreti (Ticket) olarak ekim ayına ait ticket bedeline ilave edildi. İşten ayrılan personelde avukat aracılığı ile çalıştığı döneme ait maaş farkını ikramiye farklarını ve yemek ücreti (ticket) farkını istedi. Mükellefim arabuluculuk sözleşmesine istinaden ilgili kişiye maaş ve ikramiye farkı ile yemek ücret farkını ödeyeceğiz. Ödeyeceğimiz bu tutarın vergi kesintisi yapacak mıyız?

    Öncelikle bu kişi artık işçiniz değil ve bordronuzda yer almıyor tarafına geçmiş döneme ait olarak yapacağınız ödeme ödendiği tarihte gider yazılabileceği için bu tutarın indirim konusu yapılmaması gerekir.


    Şahıs işletmesi yıl sonu itibariyle işletmesini kapatacak ve tüm personelini bu sebeple çıkışını gerçekleştirecek. Üstadım sorum şu personellere kıdem tazminatı hesaplaması yapılacak fakat işveren tamamını peşin olarak ödeyemeyeceğini taksitler halinde ödeyeceğini söylemektedir. Bu durumda işyeri kapanması sebebiyle tahakkuk şeklinde bu kıdem tazminatları gider yazılabilir mi?

    Kıdem tazminatı ödenmeden gider yazılamaz.


    Kıdem Tazminatı hesabına hangi ödemeler dahil edilir?

     


     

    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikWeb tasarım, program yazılımı ve android uygulamaları, mobil uygulamalar, sanal ve artırılmış gerçeklik uygulamaları çalışmalarından elde edilen kazancın vergilendirilmesi
    Sonraki İçerikİBB’den Borçlu Mükelleflere Yapılandırma

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz