Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kısa çalışma ödeneğine yeni başvurular ne zamana kadar yapılmalıdır?

    Kısa çalışma ödeneğine yeni başvurular ne zamana kadar yapılmalıdır?

    491
    0
    30.06.2020 tarihinden önce kçö başvurusu olan firma yeni personel eklemesini e-devletten yaparken halihazırda yararlanan personeli de bu listeye ekleyecek mi yoksa bu personeller 31.12.2020’den sonra devam edemeyecekler mi?

    İşkur web sayfasındaki veriye göre; Daha önce Covid-19 kapsamında kısa çalışma ödeneğine başvuran işverenin aynı işçileri için yeni bir başvuru yapması gerekmemektedir. Sadece daha önce başvuru yapmadığı yeni işçiler için başvuru yapması yeterlidir.

    Ancak yeni başvuru yapıldıktan sonra bazı işkur birimlerinin ilave istediği tarafımıza bildirilmiştir. İş müfettişlerince uygunluk tespiti tamamlandıktan sonra yeni işçi ve/veya çalışılmayan sürenin arttırılması için talepte bulunulabilmekle birlikte bu durum yeni bir başvuru olarak değerlendirilmektedir.

    Bu başvuruların en geç 31.12.2020 tarihine kadar e-Devlet üzerinden yapılması gerekmektedir. Sürecin hızlı ve doğru ilerleyebilmesi için ilk başvuru anında kişi sayısının ve haftalık çalıştırılmayacak saatin doğru belirlenmesi önem arz etmektedir.

    Ayrıca, işverenin çalışılmayan sürenin azaltılması veya işyerinin tekrar faaliyete başlama durumlarının bağlı oldukları İŞKUR birimine hızlı bir şekilde bildirmesi gerekmektedir.


    Nisan ayından beri KÇÖ’den 2-3 ay (temmuza kadar) faydalanan işyeri yeni personel eklemeyi
    e-devletten yaparken diğer personel için de aynı şekilde başvuru yapabilir mi?

    Kısa çalışma başvurularının sadece e-Devlet üzerinden 31 Aralık 2020 tarihine kadar yapılabilecek olup ilave işçi için bildirimlerde oran excelin e devlet üzerinden başvuru ile bildirilmesi gerekmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMali Müşavirlik Mesleğinin Konusu Nedir? Bağımlı Çalışan SMMM Grup şirketlerin tüm beyannamelerini gönderebilir mi?
    Sonraki İçerikKovid-19 salgını şartlarına rağmen Ocak-Kasım döneminde açılan kooperatif sayısı yıllık bazda yaklaşık %32 artarak 1393 oldu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz