Ana Sayfa Dünya 2021’de Dünya Hazırgiyim Pazarını Şekillendirecek Trendler

    2021’de Dünya Hazırgiyim Pazarını Şekillendirecek Trendler

    520
    0

    Mckinsey & Company tarafından hazırlanan “The State of Fashion 2021” raporunda küresel hazırgiyim sektöründen 320 profesyonelin görüşleri yansıtılmaktadır.

    Rapora göre küresel moda ve hazırgiyim satışları 2020 yılında 2019 yılına göre yüzde 15-30 oranında azalacak ve sektör 2019 seviyesine ancak 2022 yılında dönebilecektir. Toplamda yüzde 15-30 düşüş yaşayacak olan sektörün etkilenmesi her ülkede farklı farklı olacaktır.

    Ciro anlamında en çok etkilenen bölge yüzde 22-35 düşüşle Avrupa olacaktır ve 2022’nin 2. Çeyreğinde seyahat ve turizmin etkisiyle sektör toparlanacaktır.

    ABD ise yüzde 17-32 aralığında bir oranda daralacaktır ve 2023 başında toparlanacaktır.

    Pandemi döneminde online moda ve hazırgiyim satışları neredeyse ikiye katlanmış bulunmaktadır.

    Rapora göre moda ve hazırgiyim sektöründe 10 yeni trend bulunmaktadır:

    1- Virüsle yaşamayı öğrenmek zorundayız: Anket yapılan profesyonellerin yüzde 45’i 2021 yılında da koronavirüsüen önemli sorun olarak görmektedir.

    2- Küresel talep azalmaktadır: Dünya moda ve hazırgiyim satışları 2021 yılında hala 2019’un yüzde 15 gerisinde olabilecektir.

    3- Pandemide dijitalleşme artmaktadır ve anket yapılan profesyonellerin yüzde 70’i online
    satışlarının 2021 yılında yüzde 20 büyüyeceğine inanıyor.
    4- Tüketiciler, çalışanlarına iyi davranan markalar istiyor: Tüketicilerin yüzde 66’sı çalışanlarına iyi ve adil davranmayan markalardan alışveriş yapmayacağını belirtiyor.
    5- Seyahat perakende sektörü ciddi anlamda daraldı ve anket yapılanların yüzde 66’sı seyahat perakende sektörünün 2-3 yıl içinde eski haline döneceğine inanıyor.
    6- Firmalar ve markalar ürün gamlarındaki karmaşıklığı azaltmak ve talep odaklı sadeleşmeye gitmek zorundadır.
    7- Bazı firmalar çok iyi performans gösterirken, bazıları iflas ve kayyum noktasına kadar geriledi.
    8- Markalar ile tedarikçiler arasındaki ilişkiler ve kontratlar daha fazla önem kazandı.
    9- Fiziksel alışveriş ve fiziksel mağazaların önemi azalırken, online satışların payı daha da artmıştır.  Markalar da kendilerini buna göre konumlandırmaktadır.
    10- Moda ve hazırgiyim firmaları pandemi döneminde yukarıda belirtilen trendler kapsamında yeni bir çalışma modeli ve yöntemine geçmektedir. İşçi-işveren ilişkileri de çalışanların işyeri sadakat oranları da yeni dönemde yeniden şekillenecektir.

    Kaynak: İHKİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKültür ve Turizm Bakanlığı: Daha az kayıpla, turist sayısında %70 daralmayla, gelirde ise %67-68 daralmayla yılı kapatacağız
    Sonraki İçerikKasım ayına ait MuhSgk beyannamesinin SGK kısmını onaylayamıyorum. Ne yapmalıyım?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz