Ana Sayfa Duyurular TOBB ve KOSGEB işbirliği ile KOBİ’lere Yurt Dışı İş Gezisi Desteği Veriliyor

TOBB ve KOSGEB işbirliği ile KOBİ’lere Yurt Dışı İş Gezisi Desteği Veriliyor

590
0

Yurt Dışı İş Gezisi Desteği

Her bir yurtdışı gezisi için işletme başına sağlanacak azami destek;
Kuzey Amerika, Güney Amerika ve Avusturalya kıtası ile Asya Pasifik Ülkeleri için 10.000,- TL
Çin Halk Cumhuriyeti dâhil diğer ülkeler için 5.000,- TL’dir.
Destek Oranı %60 olarak uygulanır.
Program süresinde desteğin üst limiti 30.000,- TL’dir.

Örnek Olay: Almanya İş Gezisi
Azami destek oranı: 5.000,- TL

 

Senaryo (1)

Senaryo (2)

Senaryo (3)

İşletme Başına Toplam Gider

5.000 TL

8.334 TL

10.000 TL

Gider’in %60’ı

3.000 TL

5.000 TL

6.000 TL

Ödeme Yapılacak Miktar

3.000 TL

5.000 TL

5.000 TL

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği; KOBİ’lerimizin yurtdışı pazarlara açılmalarını sağlayabilmeleri, bu çerçevede yurt dışı iş gezilerini yaygınlaştırarak bu gezileri daha nitelikli hale getirip ihracat kapasitelerini artırabilmeleri adına KOSGEB’le yeni bir destek modeli konusunda işbirliği gerçekleştirmiştir.

Bu destekle; KOBİ’lerimiz kendi sektörü ile ilgili ürün gelişmelerini ve yeni teknik-teknolojileri takip edebilmeleri, yabancı pazarda ikili iş görüşmelerini tesis edebilmeleri, ithal/ihraç ürünler analizi ve pazar araştırmaları yapabilmeleri adına fırsat oluşturulmuş; fuar katılımları, sanayi bölgesi, fabrika, teknopark gezileri ile ticari kapasitelerini artırmaları hedeflenmiştir.

KOSGEB İşletme Geliştirme Destek Programı Yurt Dışı İş Gezisi Destekleri çerçevesinde KOBİ’lerimiz; oda-borsaları kanalı ile sektörel ve en az 10 KOBİ’nin katılımı ile yurtdışına gerçekleştirecekleri iş gezilerinde destek almaya hak kazanmaktadırlar.

Detaylı bilgi için tıklayınız


Kaynak: TOBB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKısmi istihdam edilen ancak 20 günden fazla çalışan bir personelin eksik gün kodu ne olmalıdır?
Sonraki İçerikSGK Borçlarını yapılandırmak isteyenler, yapılandırmaya konu borçlar için açtıkları davalardan vazgeçmeleri gerekiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz