Ana Sayfa SGK Kısmi istihdam edilen ancak 20 günden fazla çalışan bir personelin eksik gün...

    Kısmi istihdam edilen ancak 20 günden fazla çalışan bir personelin eksik gün kodu ne olmalıdır?

    665
    0
    Kısmi süreli çalışmalarda 20 gün üzeri zorunlu 30 güne tamamlanıyordu sanırım. Bu kural puantaj usulü çalışanlarda da geçerli midir?

    Kısmi çalışanlarda eksik gün hesaplandıktan sonra eksik gün nedeni olarak 06-Kısmi İstihdam kodu altında eksik günleri bildiriliyor. Bu bildirimler yapılırken dikkat edilmesi gereken nokta, 20 günden fazla çalışması olanların eksik gününü bildirirken SGK 06-Kısmi İstihdam kodunu kabul ediyor. Daha öncesinde, 20 günden fazla çalışması olanların da SGK sistemi kabul ediyordu ancak yapılan yeni düzenleme neticesinde bu durum kabul görmüyor.

    Bu yeni düzenleme ile artık 20 günü geçen kısmi çalışmaların, kısmi statüsünden çıkarılıp normal çalışan statüsüne getirilip bildirimleri 07-Puantaj kaydı altında yapılmaktadır.


    Kasım/2020 döneminde ilk defa işçi çalışmaya başlayan iş yerine İŞKUR’a kayıtlı daha önce çalışmamış bir kişiyi aldık. SGK müfredat kartında teşviklere baktığımda bu kişi için 27256 kanun 4447 geçici 28 nolu teşvikten faydalanır gözüküyor. 2020/12 ve 2021/01 olarak bu kişi normalde 27103’ten faydalanması gerekmez mi?

    E-sgk işveren sistemi teşvik sorgulama kısmından inceleme yapmanız gerekmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGenel sağlık sigortası borçlarını yapılandıranlar sağlık hizmetinden yararlanabilecek
    Sonraki İçerikTOBB ve KOSGEB işbirliği ile KOBİ’lere Yurt Dışı İş Gezisi Desteği Veriliyor

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz