Ana Sayfa Vergi Bilanço usulüne tabi ve 2020 yılında hasılatı 100.000 TL olan bir şahıs...

    Bilanço usulüne tabi ve 2020 yılında hasılatı 100.000 TL olan bir şahıs firması 2021 yılında işletme esasına tabi defter tutabilir mi?

    513
    0
    Bilanço esasına göre defter tutan hizmet işletmesi bir gerçek kişinin 2018 yılı satışları 178.000 TL, 2019 yılı satışları 448.000 TL, 2020 yılı sonu itibariyle satışları 100.000 TL civarında gerçekleşecektir. Bu kişi 2021 yılında bilanço esasından işletme esasına geçiş yapabilir mi?

    İşletmeye esasına dönebilir.


    Tasfiyede olan bir firma için, pandeminin başlamasından sonra Nisan ayında, tasfiye öncesi döneme ait Vergi İncelemesi gelmiş ve inceleme talebi ile ilgili yazı tasfiye memuruna tebliğ edilmiştir. Tasfiye memuru bu inceleme talebine ilgili dönemlerin defterlerinin olmadığı şeklinde dönüş yapmıştır. Fakat firmanın ilgili dönemine ait defterleri mevcuttur. Defterler olmadığı beyanına istinaden İnceleme memuru KDV beyanlarındaki indirim rakamlarını dikkate almamış ve firmanın o dönemdeki ortak ve imza yetkilisine ceza kesmiştir. Tasfiye memuruna tasfiye öncesi döneme ilişkin inceleme tebligatı yapmak yasaya uygun mudur?

    Tasfiye başlangıcından itibaren hukuki temsilci Tasfiye memurudur.

    Yapılan tebligat doğrudur. İncelemenin önceki yıllara ait olması bir engel değildir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikLimited şirket ortaklarının sorumlu oldukları SGK borçları nasıl yapılandırılacak?
    Sonraki İçerikBorçların Yapılandırılması Broşürü Yayınlandı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz