Ana Sayfa SGK 7256 Sayılı kanun kapsamında BağKur borcumuzu yapılandırmazsak borçlarımız silinir mi?

    7256 Sayılı kanun kapsamında BağKur borcumuzu yapılandırmazsak borçlarımız silinir mi?

    663
    0
    7256 sayılı kanun kapsamında Bağkur borcumuzu ödemez ve yapılandırmazsak 01/02/2021 tarihi itibariyle Ekim/2020 ve öncesi Bağkur borcumuz otomatik olarak siliniyor mu? Dilekçe ile ya da herhangi bir şekilde başvuru yapmak gerekiyor mu?

    31.10.2020 tarihi itibarıyla prim borcu bulunan Bağ-Kur sigortalılarının borçlarını 1 Şubat 2021 tarihine kadar ödeyememeleri veya yapılandırma kanunu kapsamında yapılandırmamaları halinde; 31 Ekim 2020 (Ekim ayı dahil) tarihinden önceki prim borcu bulunan hizmetleri durdurularak, prim borçları silinecektir. Faaliyetlerine devam edenlerin ise sigortalılıkları 1 Kasım 2020 tarihi itibarıyla yeniden başlatılacaktır.

    Daha sonra sigortalı ya da hak sahipleri tarafından talep edilmesi halinde durdurulan sigortalılık sürelerinin tamamı, talep tarihindeki prime esas kazanç tutarı üzerinden hesaplanarak borç tutarının tamamının borcun tebliğ tarihinden itibaren üç ay içinde ödedikleri takdirde, bu süreler sigortalılık süresi olarak değerlendirilecektir.


    4b kapsamında olup 2008 öncesi sigortalılığı durdurulanlar da 7256 sayılı yasa çerçevesinde prim borçlarını ihya edebilecekler mi?

    Bağkur kaydı olup dondurulanlar ihyadan yararlanabileceklerdir. Kapsamdaki Sigortalılar 31.10.2020 tarihi itibarıyla prim borcu bulunması kaydıyla;

    – Mülga 1479 ve mülga 2926 sayılı Kanunlara göre sigortalı olarak tescilleri yapılanlar,

    – Değişik yapılandırma kanunlarına göre prim borçlarını yapılandırdıkları halde (yapılandırma borcunun tamamını ödeyenler hariç) yapılandırması bozulanlar veya yapılandırmasının iptali için yazılı talepte bulunanlar,

    – Prim borçlarını 6183 sayılı Kanunun 48 inci maddesi kapsamında tecil ve taksitlendirenlerden, tecil ve taksitlendirmesi bozulanlar veya tecil ve taksitlendirmesinin iptali için talepte bulunanlar, Geçici 83’üncü madde kapsamında sayılacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYargı kararı kesinleşen ancak mükellefe henüz tebliğ edilmeyen vergi ve cezalar için vergi affına başvuru yapılabilir mi?
    Sonraki İçerikOnline Eğitim: Uluslararası Teslim Şekilleri (INCOTERMS 2020) 22 Aralık 2020

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz