Ana Sayfa Muhasebe Defter beyan sisteminden işletme defteri ve serbest meslek defterini aynı anda takip...

    Defter beyan sisteminden işletme defteri ve serbest meslek defterini aynı anda takip edebilir miyiz?

    Şahıs firmalarında asıl faaliyete ek olarak başk bir sektörde faaliyet gösterilirse vergi dairesine bilgi vermek gerekir mi?

    564
    0
    Eczane olarak faaliyete başlayan müşterim açıldığı yıl 2.sınıf işletme, daha sonra hadleri aştığında mı 1.sınıf olmalı veya ilk açılıştan itibaren 1.sınıf olma zorunluluğu var mı?

    Böyle bir zorunluluk yok. İşletme olarak açılı yapılabilir.

    Mükellefimin 01.10.2020 tarihinde açılışını yaptık. Vergi dairesi serbest meslek erbabı olarak açılış yapıldı ve defter beyanda serbest meslek defteri seçildi. Bu mükellef bu işinin yanında e ticaret ile de uğraşmak istiyor. Bu durumda nasıl bir yol izlememiz gerekiyor. Serbest meslek erbabı hem serbest meslek makbuzu hemde fatura kesebilir mi?

    İkinci iş olarak yapılacak Ticari faaliyet için ayrıca DBS’den işletme defteri de tutacak Fatura düzenleyecek. İkinci iş için VD bilgi verilecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKOSGEB ile geleneksel girişimcilere 65 bin liraya kadar, imalat sektöründe faaliyet gösteren ileri girişimcilere de 375 bin liraya kadar geri ödemesiz destek veriliyor
    Sonraki İçerikYurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi 2020 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre %4,62 arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz