Ana Sayfa Muhasebe Emlakçının müşterisi adına ödediği tapu harcının tahsili için yansıtma faturası düzenlemesine gerek...

    Emlakçının müşterisi adına ödediği tapu harcının tahsili için yansıtma faturası düzenlemesine gerek var mı?

    627
    0

    Emlak komisyonculuğu yapan bir müşterimiz gayrimenkulu alan firmaya komisyon bedelini kesiyor. Bunun dışında satın alan firma adına ödediği tapu harçlarını firmadan alabilmek için faturasını düzenlerken KDV hesaplayıp düzenlediği faturada gösterecek mi yoksa KDV’siz TAPU HARCI YANSITMA BEDELİ olarak mı fatura düzenlemelidir?

    Tapu harcı veya müşteri adına yapılan ödemeler için Yansıtma faturası düzenlenmez.

    Belirtilen giderler fatura düzenlenmeden tahsil edilir.

    Faaliyeti alım satım olan (şarküteri) gelir vergisi mükellefi %1 kdv ile satmak üzere aldığı, bakliyat, kuruyemiş, zeytin gibi ürünlerin perakende satışında yüzde 8 kdv uygulanacaktır diye biliyoruz herhalde buna istisna un ve ekmek satışı değil mi?

    Bahsettiğiniz teslim için (I) (BİR) sayılı listede ise ; % 1 , ( II ) (İKİ) sayılı listede ise; % 8 her iki listede de yoksa genel oran olan % 18 uygulanır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMotosikletin KDV’si indirim konusu yapılabilir mi?
    Sonraki İçerikİşten çıkış yasağı kapsamında işçinin kıdem tazminatını vererek işten çıkarabilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz