KOSGEB Başkanı Uzkurt, MHGF Üyeleriyle Web Seminerde Bir Araya Geldi
KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) üyeleriyle bir araya geldi. Web seminer formatında gerçekleştirilen toplantıda konuşan KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Uzkurt, “Bürokratik süreçlerimizi minimize ediyoruz. KOBİ’ler, KOSGEB müdürlüklerinin kapısını çalmadan e-Devlet şifresiyle evinde, ofisinde proje müracaatı yapabilecek durumda. Dosya, evrak getirme dönemi bitti.” dedi.
Sunumlar Yapıldı
MHFG Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk ve KOSGEB Başkanı Uzkurt’un açılış konuşmalarıyla başlayan web seminerde, KOSGEB’in ilgili daire başkanları tarafından Ar-Ge ve İnovasyon, Stratejik Ürün, TEKNOYATIRIM, KOBİGEL, İş Birliği, İşletme Geliştirme ve Girişimcilik destek programları hakkında sunum yapıldı. Sunumun ardından KOSGEB Başkanı Uzkurt ve ekibi, federasyon üyelerinin sorularını cevaplandırdı.
KOSGEB’e Teşekkür
MHGF Başkanı Öztürk yaptığı konuşmada KOSGEB’e teşekkür ettiği konuşmasında destek süreçlerinin e-Devlet’e taşınması ile birlikte KOBİ’lerin desteklere daha kısa sürede ulaşmaya başladığını söyledi. Öztürk, nitelikli tasarımcı ve makine teçhizat konusunda da destek talebinde bulundu.
KOSGEB Başkanı Uzkurt, MHGF üyelerine seslendiği konuşmasında özetle şunları söyledi:
AĞIRLIK PROJE BAZLI DESTEKLERDE: Girişimcilikten Ar-Ge’ye, yatırımdan yurt dışı pazarlamaya kadar birçok alanda KOBİ’lerin ihtiyaçlarını karşılayacak birçok alanda finansman sağlıyoruz. Bütçemiz doğrultusunda kaynaklarını da doğru adreslere ve ekonomimize daha fazla katma değer üretecek projelere aktarmak istiyoruz. Bu doğrultuda birçok destek programımız var. KOSGEB olarak zaman zaman doğal afetlerde oradaki yaraları sarmak için KOBİ’lerimize belli destekler veriyoruz. Bunun dışındaki desteklerimiz ağırlıklı olarak proje bazlı destekler.
YÜKSEK TEKNOLOJİLİ PROJELER: Yakın zamanda KOSGEB programlarını sil baştan revize ettik. Özellikle yatırımı desteklemeye yönelik destek programları kurguladık. 10 milyon TL’ye kadar destek verdiğimiz programlarımız var. Özellikle geleneksel sektörlerdeki firmaların dijital altyapılarını geliştirecek mevcut üretim sistemlerini daha yüksek teknolojili hale getirecek projelere öncelik veriyoruz.
HAKSIZ REKABET OLUŞTURMAK İSTEMİYORUZ: Sektörde 10 firma varken, 11’nci firma ‘ben de aynı işi yapmak istiyorum’ derse biz buna sıcak bakamıyoruz. Devlet desteklerini verirken hassas olmamız gerekiyor. Haksız rekabet oluşturacak bir iş yapmak istemiyoruz. Herkesin yapabileceği işlerde destek vererek haksız rekabet oluşturmak istemiyoruz. Ar-Ge, teknoloji tabanlı, katma değerli projelere de destek veriyoruz.
İŞ BİRLİĞİ DESTEĞİ: Diğer taraftan da cari açığımızda önemli yer tutan ithalatı yüksek ürünlerin yerli üretimlerini önceledik. Öbür yandan da aynı sektördeki birkaç firma aynı makineler için talepte bulunabiliyor. Biz diyoruz ki ortak bir üretim tesisi, tasarım merkezi kurulabilecekse birkaç KOBİ bir araya geldiğinde 10 milyon TL’ye kadar yatırım desteği verebiliyoruz. Her ne kadar KOBİ’ler tüm işletmelerin yüzde 99’undan fazlasını oluştursa da oyunu kuranların büyük firmalar olduğunu biliyoruz.
EVRAK DÖNEMİ BİTTİ: Bürokratik süreçlerimizi minimize ediyoruz. KOBİ’ler, KOSGEB müdürlüklerinin kapısını çalmadan e-Devlet şifresiyle evinde, ofisinde proje müracaatı yapabilecek durumda. Dosya, evrak getirme dönemi bitti. Yıllık bize 200 bin firma geliyor. Bütçemiz doğrultusunda en katma değerlisini bir kurul marifetiyle seçiyoruz. Kurulda KOSGEB dışında teknik uzmanlar, akademisyenler de yer alıyor. ‘Benim projem kurulda yeterince anlaşılmadı’ diyenler olabilir. Biz bunlar için de itiraz hakkı getirdik.
Kaynak: KOSGEB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.