Ana Sayfa Muhasebe Çalışanlarımıza Kep üzerinden ücret ve hesap pusulasının gönderiminin yasal bir geçerliliği var...

    Çalışanlarımıza Kep üzerinden ücret ve hesap pusulasının gönderiminin yasal bir geçerliliği var mıdır?

    KEP nedir? KEP ile iletilen belgeler ispat aracı olarak kullanılabilir mi? KEP hangi kanunla yürürlüğe girmiştir? KEP ile iletilen postalar delil olarak kullanılabilir mi?

    618
    0

    Bordro ve Ücret hesap pusulasını çalışan personele Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) aracılığı ile gönderimini sağlarsak yasal geçerliliği olur mu?

    KEP, bir elektronik postanın gönderen ve alan tarafların kim olduklarının bilinmesini, gönderim ve karşı tarafa iletim zamanını, içeriğinin değiştirilmediğinin kesin olarak tespit edilmesini e-imza ve zaman damgası ile gönderimdeki tüm adımları kayıt altına alarak yasal olarak geçerli hale getirmektedir.

    Kayıt altına alınan gönderim adımları, KEP delili olarak kabul edilmekte ve senet hükmündedir. Ayrıca, aksi ispat edilinceye kadar yasal olarak kesin delil sayılmaktadır.

    Ülkemizde KEP Sistemi, 13.1.2011 tarihli ve 6102 sayılı Yeni Türk Ticaret Kanunu (18. ve 1525. Maddeleri) ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından 25 Ağustos 2011 tarihli ve 28036 sayılı Resmî gazetede yayımlanan Yönetmelik ile yürürlüğe girmiştir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik7252 sayılı SGK teşvikinden sigorta borcumuz varken faydalanabilir miyiz?
    Sonraki İçerikTam zamanlı çalışan personelimiz ile kısmi süreli iş sözleşmesi yaparak çalışmaya devam edebilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz