Ana Sayfa Muhasebe Dövizli kiralama sözleşmesi yapabilir miyiz?

    Dövizli kiralama sözleşmesi yapabilir miyiz?

    Ortaklardan şirkete alınan nakit para hangi kur ile kayıtlara alınır? Dövizli işyeri kira kontratı yapılabilir mi?

    558
    0

    Döviz cinsinden işyeri kira sözleşmelerinin iptali (TL ye çevrilmesi) 2 yıllık süre için mi geçerlidir. Bu yıl yurt içinde bulunan ofis sahibine iş yeri kiramızı döviz cinsinden ödeyebiliyor muyuz?

    Türk Parası Kıymeti Koruma Hakkındaki 32 Sayılı Kararda Değişiklik Yapılmasında Dair Karar ile “Türkiye’de yerleşik kişilerin, Bakanlıkça belirlenen haller dışında, kendi aralarında menkul ve gayrimenkul alım satım, taşıt ve finansal kiralama dahil her türlü menkul ve gayrimenkul kiralama, leasing ile iş, hizmet ve eser sözleşme bedeli ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülükleri döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırılamaz.” https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2018/09/20180913-7.pdf

    Ortaktan şirket için harcama yapmak için döviz hesabından para çekiyor. Döviz alış kurunu mu efektif alış kuru mu baz almalıyız?

    Yapılan ödeme nakit ise mb efektif alış kuru ile değerlenir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKadın girişimciler markalaşma atağında. 416 kadın girişimci markalaşma eğitimi almaya başladı.
    Sonraki İçerikİTO Pandemetre-2 araştırması, yılın 3 çeyreğinde 13 göstergeden 10’unda geçen yılın aynı döneminden iyi bir gelişimin gerçekleştiğini gösterdi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz