Ana Sayfa Çalışma Hayatı Ücretin gününde ödenmemesi halinde işçi verilen işi yapmayabilir

    Ücretin gününde ödenmemesi halinde işçi verilen işi yapmayabilir

    Ücret ne kadar geciktirilebilir? İşçi ücretini zamanında almazsa çalışmayı bırakabilir mi?

    539
    0

    Ücretin gününde ödenmemesi

    Ücreti ödeme gününden itibaren yirmi gün içinde mücbir bir neden dışında
    ödenmeyen işçi, iş görme borcunu yerine getirmekten kaçınabilir.

    Bu nedenle kişisel kararlarına dayanarak iş görme borcunu yerine getirmemeleri sayısal olarak toplu bir nitelik kazansa dahi grev olarak nitelendirilemez.

    Gününde ödenmeyen ücretler için mevduata uygulanan en yüksek faiz oranı uygulanır.

    Bu işçilerin bu nedenle iş akitleri çalışmadıkları için feshedilemez ve yerine yeni işçi alınamaz, bu işler başkalarına yaptırılamaz.

    Ücretin saklı kısmı

    İşçilerin aylık ücretlerinin dörtte birinden fazlası haczedilemez veya
    başkasına devir ve temlik olunamaz.

    Ancak, işçinin bakmak zorunda olduğu aile üyeleri için hakim tarafından takdir edilecek miktar bu paraya dahil değildir. Nafaka borcu alacaklılarının hakları saklıdır.

     


    Kaynak: İş Kanunu
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBinek araçların amortisman giderlerinde gider kısıtlaması uygulanır mı?
    Sonraki İçerikSanayi Bakanlığı: Türkiye’nin uluslararası patent başvuruları 2019’da %47 arttı. Böylece ilk defa dünyada 13’üncü sıraya yükseldik.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz