Ana Sayfa Muhasebe Tarla vasfında olan arazimizin cinsi arsa olarak tahsis edildiğinde satış durumunda değer...

    Tarla vasfında olan arazimizin cinsi arsa olarak tahsis edildiğinde satış durumunda değer artışı kazancımızı nasıl hesaplayacağız? Tarlanın ilk alındığı tarih mi yoksa arsa tahsis tarihini mi?

    548
    0

    Gayrimenkul alım, satım komisyonculuğu yapan firmamız ticari amaçlı bir daire satın almıştır. Satıcı firma tapuyu 2020/8. ayda veriyor ama hala faturasını tarafımıza düzenlemedi. Firmamız da 3 gün önce bu dairenin satışını gerçekleştirdi. Şimdi bizim de fatura kesmemiz gerekiyor. Karşı taraf fatura kesmediği için giriş yapmamıştım. Nasıl bir yol izlemem gerekir?

    Normal koşullarda satıcının sizin firmanıza fatura düzenlemesi şarttır.

    Buna rağmen sizin firma olarak Tapu belgesine göre gayrimenkulü aktife kaydediniz (153 hesap).

    Satış içinde KDV’li fatura düzenleyiniz.

    Tarla vasfında olan yerin arsa olarak cins tahsisi yapılacaktır.

    Belediyeye şu an arsa diye emlak vergisi ödeniyor. Satış yapıldığında değer artış kazancı için hangi tarih baz alınmalıdır?

    Değer artış kazancındaki süre cins tashihi (arsaya dönüş) yapıldığı tarihten itibaren başlar


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİkinci el binek araç satışında uygulanacak KDV oranı nedir?
    Sonraki İçerikMeslek mensupları şirketlere hissedar olabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz