Ana Sayfa Muhasebe Şirketler huzur hakkı ödemesi yapabilmek için aldıkları kararları tescil ettirmeli midir?

    Şirketler huzur hakkı ödemesi yapabilmek için aldıkları kararları tescil ettirmeli midir?

    Huzur hakkı ödenen şirket ortağına aynı zamanda özel sağlık sigortası ödemesi yapılabilir mi?, Huzur hakkı ödemesi için genel kurul kararı almak zorunlu mu?, Huzur hakkı ödemesi için yönetim kurulu kararı alsak yeterli mi?

    597
    0

    Limited şirket müdür ortağına huzur hakkı ödemesi yapacaktır. İlgili müdür ortak başka bir firmada aynı zamanda 4’a lı olarak çalışmaktadır. Genel kurul kararı alınması, bu kararın ticaret odasına bildirilmeyecek ise noterden onaylı olması gerekir mi? Eylül’de alındı bu karar bu ayın sonuna kadar imza edilirse Eylül için huzur hakkı ödenebilir mi?

    Huzur hakkı ödemesi ve miktarı Genel kurulca karar altına alınır.

    Genel Kurul kararı Ticaret sicilinde zaten tescil edileceği için ayrıca bildirilmesi gerekmez.

    Kararda Huzur hakkı ödemesinin ne zaman başlayacağı belirtilir.

    Tek kişilik limited şirkette ortağa 2020 yılının başından beri her ay düzenli olarak huzur hakkı ücreti ödenmektedir. Ekim ayında özel sağlık sigortası da yapılacak ve özel sağlık sigortası da gv.63e göre huzur hakkı gelir vergisi ödemelerinden indirim yapılacak. Huzur hakkından indirim yapabilmek için özel sağlık sigortası şirket adına mı ortağın kendi adına mı düzenlenmesi gerekir?

    Sağlık sigortası poliçesi kişi adına düzenlenir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÖdenen kiraların muhasebe kaydı nasıl yapılır?
    Sonraki İçerikHaziran 2020 döneminde beyaz eşya üretimi yüzde 25,2 oranında arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz