Ana Sayfa Vergi Muhtasar prim beyannamesine nasıl düzeltme beyanı vereceğiz?

    Muhtasar prim beyannamesine nasıl düzeltme beyanı vereceğiz?

    637
    0

    Ağutos 2020 dönemine ait muhtasar sgk beyannamesini onaylarken şöyle bir sonuç çıktı. Bizim 2 işyeri numaramız var. Muhsgk nın vergi ve bir işyerine ait kısmı onaylandı. Diğer iş yerindeki bir çalışanın T.C. nosu hatalı yazıldığından onaylanmadı. İlgili iş yerinin şu anda onaylanmış herhangi bir belgesi bulunmadığından düzeltme beyannamesi sanırım veremeyeceğim. Sizce nasıl bir yol izlemeliyiz?

    Muh sgk tek beyan olup sonrası için kutucuğu işaretleyip sadece düzeltme yapacağınız alanları doldurup düzeltme bildirimi gönderebilirsiniz.

    Özel İnşaat yapan şahısların yanında çalıştırdıkları işçilerinden bordrolarında vergi kesintisi yapılmamaktadır. 01/07/2020’den itibaren Muhtasar+SGK Aylık hizmet bildirgesi birleştirilmesi nedeni ile bu kapsamdaki mükelleflere Muhtasar hesap numarası açılıp SGK Aylık hizmet bildirgesini Vergi dairesi sistemi üzerinden vermeye başlandı. Özel İnşaat yapan gerçek kişi fakat ticari faaliyeti yok bu kişi adına birleştirilmiş muhtasar beyannamesi vermeye meslek mensubu olarak aracılık ediyoruz. Bu tür mükelleflere keseceğimiz serbest meslek makbuzlarında gelir vergisi kesintisi yapmamız gerekir mi?

    Özel inşaat sahibi vergi mükellefi olmadığı için serbest makbuzunda gelir vergisi stopajı yapılmaz.

    KDV hesaplanır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBu yılın ilk yarısında online market pazarı yüzde 434 büyüyerek 1.8 milyar TL’ye ulaştı
    Sonraki İçerikTrafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı Ağustos 2020’de bir önceki aya göre %25,2 azaldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz