Ana Sayfa SGK 7252 sayılı SGK teşvikinden faydalanacak olan firmalar ilgili ayda başka Sigorta teşvikinden...

    7252 sayılı SGK teşvikinden faydalanacak olan firmalar ilgili ayda başka Sigorta teşvikinden faydalanabilir mi?

    711
    0

    Personelimiz kısa çalışma bittiği için 8. ayda 20 gün 7252 Teşvikten faydalanabilecek. Bu durumda iki ayrı bildirge verip 20 günü 7252 ile kalan 10 günü de 5510 ile mi bildirgelerde mi göstereceğiz? “07252 kanun numaralı destekten yararlanılan ayda aynı sigortalı için diğer sigorta primi indirimi, teşvik ve desteklerinden yararlanamayacağı,” ifade ediliyor.

    Kısa çalışma veya NÜD ücret desteğini sonlandırarak teşvikten yararlanacak olan işverenler, bu teşvikten yararlanılan ayda aynı sigortalı için diğer sigorta primi indirimi, teşvik ve desteklerinden yararlanamayacaklardır.

    Firmamız kısa çalışmadan normal çalışma sürecine girmek istiyor. Fakat bazı personellerin kısa çalışmada kalmasını istiyor. Toplam 22 personelim var yaklaşık 7 personeli kısa çalışmada tutmak istemektedir. Fakat tereddütte olduğum konu şu ben 22 personelimden en az kaç tanesini kısa çalışmada bırakmalıyım ki cezalı duruma düşmeyeyim? İşkur haftalık çalışmada 45 saatlik kısımdan en az 1/3 oranında azatlılabilir der burada 1/3’lük durum personel sayısı içinde geçerli midir?

    1/3’lük hesaplama kriteri başvuru sırasında yer alan esaslar arasında bulunmaktadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBakanlık temsilcisine yapılan ödemeler bordroda beyan edilir mi?
    Sonraki İçerikBayramlarda ve resmi tatil günlerinde mesai nasıl hesaplanır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz