Ana Sayfa İstatistik 2020 yılı Ocak-Haziran döneminde Türkiye’nin halı ihracatında en önemli ülkeler: ABD, Suudi...

    2020 yılı Ocak-Haziran döneminde Türkiye’nin halı ihracatında en önemli ülkeler: ABD, Suudi Arabistan, Almanya oldu

    749
    0

    2020 yılı Ocak-Haziran dönemi itibariyle Türkiye’nin halı ihracatında en önemli ülkeler: ABD, Suudi Arabistan, Almanya, Mısır ve Libya’dır.

    2020 yılı Ocak- Haziran döneminde %33,4 payıyla Türkiye’nin en büyük halı ihracat pazarı konumunda olan ABD’ye gerçekleştirilen ihracat, 2019 yılının aynı dönemine kıyasla %24 oranında artarak yaklaşık 349,9 milyon dolar olarak kaydedilmiştir. 2020 yılı Haziran ayında ise 2019 yılı Haziran ayına göre halı ihracatı %150 oranında artarak yaklaşık 77,1 milyon dolar değerinde gerçekleşmiştir.

    2020 yılı Ocak- Haziran döneminde, ikinci büyük pazarımız konumundaki Suudi Arabistan’a halı ihracatımız %27 oranında düşüş göstererek 153,3 milyon dolar olmuştur. 2020 yılı Haziran ayında ise %19,7 oranında azalış ile 21,9 milyon dolara düşmüştür.

    Yine 2020 yılı Ocak- Haziran döneminde en büyük üçüncü ihracat pazarımız konumundaki Almanya’ya yönelik halı ihracatımız ise bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %9,4 oranında azalarak yaklaşık 51,6 milyon dolar olarak kaydedilmiştir.

    2020 yılı Haziran 2020 yılı Ocak- Haziran döneminde, 2019 yılının aynı dönemine kıyasla %9 oranında azalış ile Mısır’a 39,1 milyon dolar değerinde ihracat gerçekleştirilmiştir. 2020 yılı Haziran ayı özelinde ise %9,9 oranında artış ile yaklaşık 6,4 milyon dolar değerinde halı ihracatı gerçekleştirilmiştir.

    Dördüncü sırada yer alan Mısır’ı sırasıyla Libya, İngiltere, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri ve diğer ülkeler izlemektedir.


    Kaynak: İHİB Verileri
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMR ve Görüntüleme Hizmetlerine İlişkin Raporlama Hizmetinde KDV Oranı Nedir?
    Sonraki İçerikDevlet malzeme ofisine hibe edilen ürünler KDV beyannamesinin hangi satırında beyan edilmelidir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz