Ana Sayfa Duyurular Türkiye ve Libya arasında girişimcilik ve teknolojik iş birliğinin artırılmasına yönelik iyi...

Türkiye ve Libya arasında girişimcilik ve teknolojik iş birliğinin artırılmasına yönelik iyi niyet anlaşması imzalandı

617
0

Türkiye ve Libya yeni teknolojilerde iş birliği yapacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Libya Merkez Bankası arasında yatırım, girişimcilik ve teknolojik iş birliğinin artırılmasına yönelik bir iyi niyet anlaşması imzalandı. Anlaşma ile ekonomi, teknoloji, girişimcilik gibi alanlarda somut projeler geliştirecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, iki ülkenin ekonomik, siyasi ve askeri alanlarda pek çok tehditle karşı karşıya olduğunu belirterek, “Bir kısmı ortak bu tehditlere karşı Libya ile birlikte mücadele ediyoruz.” dedi.

Bakan Varank, Libya Merkez Bankası Başkanı Saddek Elkaber ve beraberindeki heyet ile İstanbul’da bir araya geldi.

KÖKLÜ BAĞLAR

Görüşme öncesi gazetecilere açıklama yapan Varank, Türkiye ve Libya arasında tarihten gelen köklü bir kardeşlik bağı bulunduğunu, son dönemde iki ülke arasındaki bağların yeniden derinleştiğini söyledi.

SAMİMİ İLİŞKİ

Uluslararası ilişkilere hakim olan karşılıklı menfaat yaklaşımının aksine iki ülke arasında çok daha samimi bir ilişkinin söz konusu olduğunu ifade eden Varank, devamla şunları kaydetti: 

BİRLİKTE MÜCADELE: Ülkelerimiz ekonomik, siyasi ve askeri alanlarda pek çok tehditle karşı karşıya. Bir kısmı ortak bu tehditlere karşı biz Libya ile birlikte mücadele ediyoruz. Verdiğimiz mücadeleyi daha sağlam bir temele oturtmak, her alanda iş birliğimizi üst basamaklara taşımakla mümkün. Biliyorsunuz bir süredir siyasi ve askeri alanda bunu geliştirmiş durumdayız. 

İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ: Şimdi sırada ekonomi, teknoloji, girişimcilik ve diğer beşeri alanlarda somut projelerle ilerleme hedefimiz var. Tam da bu amaçla bugün Libya Merkez Bankası ile bir iş birliği protokolüne imza atacağız. Yatırımlar, girişimcilik ve teknoloji geliştirme alanlarında ortak işlere imza atacağız. 

NELER YAPILACAK: Libya’daki girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesine katkı sunacağız, finansal hizmetlerin teknolojik kapasitesi ve derinliğini geliştireceğiz, finansal sistemde yeni gelişen teknolojilerin kullanım alanlarını birlikte çalışacağız, finansal teknolojilerin regülasyonunda araştırma ve geliştirme çalışmaları yapacağız, yerel ihtiyaçları göz önünde bulundurarak gençlere yönelik teknoloji atölyeleri kuracağız. 

YENİ ADIMLAR: Bu noktada ülkemizde başarıyla yürüttüğümüz Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nin eğitim içerikleri ve kapsamı yönlendirici olacak. Önümüzdeki günlerde özellikle teknoloji odaklı girişimleri desteklemek üzere girişim sermayesi fonları kurulması ya da ülkemizdeki fonlara yatırım yapılması hususunda da karşılıklı iş birliğine dönük adımlarımız olacak.

HAYIRLI OLSUN

Varank, konuşmasının sonunda imzalayacakları iş birliği protokolünün iki taraf için de hayırlı sonuçlara vesile olmasını dileyerek “Libyalı kardeşlerimizin refahı, huzuru ve ekonomik kalkınması için beraber çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

BANKACILIK SİSTEMİ

Libya Merkez Bankası Başkanı Saddek Elkaber, Türkiye’nin bankacılık sistemini yakından takip ettiklerini belirterek, Türkiye’nin bankacılık alanında gelmiş olduğu seviyenin, gelişmiş ülkelerdeki bankacılık sistemiyle yarışır düzeyde olduğunu söyledi.

KAPASİTE ARTIRIMI

Türkiye-Libya arasındaki ilişkilerin köklü bir tarihe dayandığını belirten Elkaber, “Libya Merkez Bankası’nın hem desteğe hem de kapasite artırımına ihtiyacı var. Libya Merkez Bankası’nın ve Libya’da mevcut bankacılık sisteminin bir kapasite artırımına ihtiyacı var. Libya’da gençlere yönelik teknoloji merkezlerinin kurulmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Finansal alanda da insan kaynağımıza yönelik eğitim merkezlerine ihtiyaç duyduğumuzu söylemek isterim.” diye konuştu.

İYİ NİYET ANLAŞMASI

Açıklamaların ardından Bakan Varank ve Libya Merkez Bankası Başkanı Elkaber, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Libya Merkez Bankası arasında yatırım, girişimcilik ve teknolojik iş birliğinin artırılmasına yönelik iyi niyet anlaşmasını imzaladı.


Kaynak: T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Duyurusu
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKKEG niteliğinde olan faturalar Ba ile bildirilir mi?
Sonraki İçerikKDV indirimi işyerlerindeki elektrikli eşya tamir hizmetlerini kapsıyor mu?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz