Ana Sayfa Duyurular Yabancı Plakalı Araçların Türkiye’de Kalma Süresi Uzatıldı

Yabancı Plakalı Araçların Türkiye’de Kalma Süresi Uzatıldı

Yabancı Plakalı Araçların Türkiye'de Kalma Süresi Ne Zamana Kadar Uzatıldı?

545
0

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: “Türkiye’de bulunan kişisel kullanıma mahsus yabancı plakalı kara taşıtlarından, yurtta kalma süresi 1 Şubat 2020’den sonra bitmiş veya bitecek olanlar için süre sonu gümrük idaresine başvuru yapılmasına gerek olmaksızın 31 Ekim’e (bu tarih dahil) kadar uzatıldı”

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yurt içinde bulunan kişisel kullanıma mahsus yabancı plakalı kara taşıtlarından, yurtta kalma süresi 1 Şubat’tan sonra bitenler için sürenin 31 Ekim’e kadar uzatıldığını bildirdi.

Bakan Pekcan, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, yabancı plakalı araçların Türkiye’de kalma süresinde yapılan değişikliğe ilişkin bilgi verdi.

Pekcan, “Türkiye’de bulunan kişisel kullanıma mahsus yabancı plakalı kara taşıtlarından, yurtta kalma süresi 1 Şubat 2020’den sonra bitmiş veya bitecek olanlar için süre sonu gümrük idaresine başvuru yapılmasına gerek olmaksızın 31 Ekim’e (bu tarih dahil) kadar uzatıldı. Bu sayede yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız araçlarını yurt dışı edememeleri nedeniyle herhangi bir mağduriyet yaşamayacaklardır.” ifadelerini kullandı.

– Kovid-19 nedeniyle mağduriyet önlendi

Yurt dışında yaşayan, çalışan, ikamet eden bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, aracıyla ülkeye geldiğinde belli bir süre sonra (1 yılda 185 gün) aracını yurt dışına çıkarmak zorunda bulunuyor. Yapılan düzenlemeyle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Türkiye’de kalan ve bu çıkış süresini kaçıran kişiler için süre uzatımı sağlandı. Daha önce 1 Şubat’a kadar çıkması gereken araçlar için önce 1 Haziran, sonra 30 Ağustos’a kadar süre uzatılmıştı. Son düzenlemeyle bu süre 31 Ekim’e kadar uzatılmış oldu.


Kaynak: T.C. Ticaret Bakanlığı Duyurusu
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİkinci el motorlu taşıt satışında yeni dönem
Sonraki İçerik150.000 TL’ye alınan aracın hepsini gider olarak yazabilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz